N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Onderhoud DBC website
21 augustus

Aanstaande vrijdag 24-9-2018 zal er technisch onderhoud plaatsvinden op de DBC website. Deze zal dan voor enige tijd niet beschikbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

Doe je mee aan het Buskruit toernooi?
28 juli

Vorig jaar een groot succes, het Buskruit toernooi dat georganiseerd werd in het kader van het 10e lustrum van het district Delft. Doe je dit jaar ook (weer) mee? Hier is alle informatie te vinden.

Nog meer successen van Jaap en Kees in Tel Aviv
30 juni

Samen met Dirk Pieters en zijn IsraŽlische partner Oren Lidor hebben Jaap en Kees ook het viertallentoernooi gespeeld in Tel Aviv en zijn daar 2e geworden in een veld met wederom veel sterke internationale teams. Dinsdag 26 juni speelden zij de voorronden en werden ze 9e van de 78 teams. De woensdag volgde de knockout van de laatste 16. In een drietal spannende wedstrijden kwamen ze ieder rondje door en wonnen in de halve finale zelfs ruim van het open IsraŽlische team dat tweede bij de Europese kampioenschappen werd! De finale was over 24 spellen, maar helaas was toen de koek zo'n beetje op en in deze live op BBO te volgen wedstrijd werd er niet gewonnen. Toch na de zege in de BAM een fantastisch resultaat. Hier nog een artikel op de site van het bridgeblad IMP van de hand van Rosalind.

Roelof Koekoek aan kop van Ladderstand
30 juni

De Bridgebond organiseert al tijden de Ladder. Periodiek moeten bridgeproblemen worden opgelost. Veel bridgers doen daaraan mee. Leuke nieuws (getipt door Kees van der Weijden, waarvoor dank!) is dat op dit moment Roelof Koekoek aan kop gaat. Voor wie de hele lijst wil zien: https://www.bridge.nl/3670

Jaap en Kees winnen Board a Match in Tel Aviv met oud clubgenoten
27 juni

Jaap Brulleman en Kees Schipper hebben met oud clubgenoten Fred van der wouden en Dirk Pieters een sterk bezet toernooi gewonnen in Tel Aviv. Onder de 79 deelnemende teams waren de nummers 2 van het EK, uit het Israelische team en enkele sterke Poolse paren. Board a match is een speelvorm waarbij elk resultaat uitgeslagen wordt tegen het nevenpaar. Elk verschil - hoe klein ook - verdient 2 punten. Van het totaal aantal te behalen punten haalden onze matadoren bijna 73%. De uitslag is hier te vinden.

DBC Kroegentocht gewonnen door Jacco Hop en Anne Schoonen
16 juni

Wederom een geslaagde Kroegentocht, de 35e alweer (!), deze zaterdag. De uitslag liet door technische mankementen even op zich wachten. Voorzitter Paul Breukel heeft de prijzen uitgereikt. Winnaars werden Jacco Hop en Anne Schoonen, gefeliciteerd! DBC-ers bij de eerste 10 waren: Christian Raducanu met Ronald Vedder (3e), Leo van Leeuwen (7e), Joop Meijs en Yaffa Levy (8e), Frank Visser en Paul van Raaij (9e) en Hein van Dort met Niek Kriens (10e). Op de foto hieronder delen Caroline en Mieneke de prijzen uit. Gerbrand neemt de prijs in ontvangst voor zijn broer Jacco. Gerbrand verdient overigens ook een prijs omdat hij enorm geholpen heeft met de uitslagverwerking.

Bas van der Hoek plaatst zich met Nationaal Seniorenteam voor WK (2019 in China)
16 juni

Van zondag 10 juni t/m zaterdag 17 juni werden in Oostende de Ek voor teams gehouden, o.a. voor seniorenteams. Voor Nederland speelden de geselecteerden Bas van der Hoek met Leo Hofland, Hans Vergoed met Willem van Eijck en Hans de Vrind met Frans ten Brink. Hun non-playing captain was Schelte Wijma. Zij werden 7e op dit EK voor seniorenteams en plaatsten met deze 7e plaats voor het WK voor seniorenteams. Een geweldige prestatie van Bas en de anderen! Gefeliciteerd. Daags voor aanvang van dit toernooi was er de EK voor seniorenparen. Daaraan deden Egbert Meijer en Henk den Boer mee. Zij slaagden erin de finale (24 paren) te bereiken, maar konden in de finale geen potten breken. Ze stegen nog wel enkele plaatsen: uiteindelijk 21e.