N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Lentebridge, een aangenaam toernooi voor iedereen
24 april

Vanaf 16 mei kun je meedoen met de Lente bridge competitie van het district Delft. Dit speelt zich af op vier woensdagmiddagen van half twee tot vijf. Ook met name voor de iets minder sterke spelers is dit een gezellige competitie om mee te doen. Het wordt gehouden in het Parochiehuis. Kun je een keer niet? Niet erg, want je krijgt dan je eigen gemiddelde. Je kunt je inschrijven via www.nbbdelft.nl

Anneke Loeve en Noud Marquinie in Linkerrijtje finale Ruitenboer
23 april

126 paren hadden zich geplaatst voor de finale van het grootste bridgetoernooi ter wereld, Ruitenboer. 2 DBC-paren deden mee: Anneke Loeve en Noud Marquinie: 42e met een degelijke 52,79% en Vashish Sukul en Michael Stoops 77e met 48,45%. Vashish en Michael stonden na de eerste zitting met ruim 61% nog wel in de top.

Jos van den Dool 6e bij NK seniorenparen
23 april

Afgelopen zaterdag werd dit kampioenschapgespeeld. 64 paren deden eraan mee, onder wie 5 DBC-ers. Jos van den Dool (met Peter Sey) eindigde als 6e met 56,92%. 10e werd Bas van der Hoek (met Leo Hofland) en 11e Egbert Meijer en Henk den Boer. Egbert en Henk stonden na de eerste zitting nog wel aan kop. Jos van Kan (met broer Koos) eindige op de 43e plaats.

DBC paren door naar finale Ruitenboer
8 april

Zondag werden op verschillende plaatsen in Nederland de halve finales van Ruitenboer gespeeld. In Zoetermeer plaatsten Noud Marquinie en Anneke Loeve voor de finale. Tegelijkertijd in Leiden deden Vashish Sukul en Michael Stoops hetzelfde. We wensen beide paren veel succes in de finale (zondag 22 april)!

Willem jan Maas passeert 100.000 meesterpuntengrens
8 april

Na verleden jaar Joop Meijs en Peter Ladan als eerste DBC-ers de 100.000 meesterpunten grens hebben overschreden, is het dit jaar Willem jan Maas die dit gelukt is. Hoe je ook mag denken over de meesterpunten, het is en blijft een blijk van grote waardering voor het bridgen al die jaren lang. Willem jan hoort nu ook tot het exclusieve clubje van bridgers met meer dan 100.000 meesterpunten.

DBC succes bij defensie
8 april

Op zaterdag 7 april is het Open Defensie Bridge Kampioenschap gespeeld. Deelname is toegestaan voor een ieder die wel eens een militair heeft gezien of iemand kent die er wel eens een gezien heeft. De ochtendzitting met 70 paren, bedoel voor schifting van het deelnemersveld in een A- en een B-groep, werd glansrijk gewonnen door Willem-Jan en Hedwig op de voet gevolgd door Bas en Leo (wijn is altijd goed).
Ondergetekende, spelende met collega Peter Versteegh, moest het doen met een jofele 6e plaats. Op afstand gevolgd door Jaap en Annemarie en nog verder door Henk en Kees.
In de finalezitting met 36 paren werden de rollen omgedraaid. Ondergetekende werd met Peter de nieuwe Defensie Bridgekampioen, Kees en Henk 3e, Bas en Leo 7e Jaap en Annemarie met een 11e en Willem-Jan en Hedwig vielen net buiten de prijzen.
Leo van Leeuwen

Rosalind Hengeveld (met Jack van Voorn) 5e op NK Gemengde Paren
26 maart

Afgelopen zaterdag startte het Nederlands Kampioenschap Gemengde Paren met een halve finale. Van de 114 paren moesten 60 paren zich plaatsen voor de finale op zondag. Bij deze paren waren Rosalind met Jack (20e plaats) en nipt ook Sijke Hoekstra en Eric van der Nat (59e). In dit sterke veld konden Rosalind en Jack zich uitstekend handhaven, vooral door een forse eindsprint in de laatste 16 spellen. Zij werden uiteindelijk 5e. Winnaars werden good old Bep Vriend en Anton Maas (geen familie van). Sijke en Eric konden zich ten opzichte van zaterdag nog iets verbeteren en werden 51e.