N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
DBC NBB team sneuvelt in eerste ronde
4 december

In Nijmegen werd tegen BC Nijmegen verloren met 156-212. Na de eerste vier ronden stond de stand precies gelijk. De vijfde ronde maakte het verschil, helaas in het voordeel van BC Nijmegen. Het captainspaar Rosalind en Mieneke gaf nog wel het goede voorbeeld (+25 in de butler), maar de andere paren scoorden amper plus of met (forse) min. Wel goed nieuws over De Gehaktmolen dat wel won in de eerste ronde van de NBB beker. Dombo werd met grote cijfers verslagen (241-144). Met de Gehaktmolen deden acht DBC-ers mee (Fred Heemskerk, Hedwig&Wj, Bas/Egbert, Hein, Iwan, Robbert. We blijven ze volgen in hun strijd om de NBB beker!

DBC Hoofdklassebekerteam wint eerste ronde van Theseus
29 november

Met groot verschil (181-102) heeft ons bekerteam gewonnen van Theseus (Tilburg). De wedstrijd werd in Tilburg gespeeld. De volgende ronde wordt een thuis wedstrijd. Het sterrenteam van DBC bestond uit: Sijke/Erik, Jaap/Arianne, Klaas/Jos, Peter/Fred, Harry/Rudy, Cristian/Ronald. Voor details zie: https://www.nbbclubsites.nl/club/29021/uitslagen.

Doe mee aan Cursus Danny Molenaar
16 november

Het District Delft organiseert weer een cursus voor spelers die op hoofdklasseniveau of hoger wensen te spelen. Het District heeft daarvoor Danny Molenaar (recent met Onstein 3 winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen) als trainer/cursusleider aangezocht. De drie trainingen zijn op de woensdagen 31 januari, 14 en 28 februari a.s. van 20.00 tot 23.00 uur in de kantine van Korico, sportpark Tanthof Zuid, Henk van Riessenlaan 2, 2626 AB Delft. Het inschrijfgeld bedraagt 60 euro. Het bestuur van DBC heeft besloten om hiervan de helft bij te dragen. Doe er je voordeel mee. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven via www.NbbDelft.nl. Uit eigen ervaring weten we dat een cursus gegeven door Danny leuk en leerzaam is. Omdat Danny zelf (met partner Tim Verbeek) opgenomen in de selectie voor het Nederlandse Open Team, kan je je in de training meten met de paren van het Open Team. Bovendien is Danny altijd bereid om buiten de training om vragen van de deelnemers te beantwoorden. Als je meer wil weten van de ervaringen van deze trainingen door Danny, vraag het aan Kees Schipper, Rosalind Hengeveld, Klaas Munneke, Jaap Roos of Henk den Boer.

Bas van der Hoek wint met Buitenhof ook de halve finale
6 november

Gisteren (zondag 5 november) heeft Bas van der Hoek (captain seniorenteam Buitenhof met Leo Hofland, Hans Vergoed en Hans de Vrind) de finale bereikt van de selectie voor het nationale seniorenteam dat Nederland zal vertegenwoordigen bij het EK in Oostende volgend jaar. Het team van BCL werd met 101 tegen 84 imps verslagen. In de finale wacht het team Brabant met o.a. Tjali Tuwanakotte (ex DBC lid). De finale wordt gespeeld op 16 en 17 december.

Doe mee aan het middag Herfstbridge in november
22 oktober

Op 4 woensdagmiddagen, 8, 15, 22 en 29 november (starttijd steeds 13.30 uur), worden in het Parochiehuis in Pijnacker wederom de herfstbridgemiddagen georganiseerd door het District Delft (Klaas Munneke). Tussen al de officiŽle landelijke resp. districts) viertallenwedstrijden is het herfstbridge een welkome ontspannen verademing. Ook een leuke gelegenheid om eens met een andere partner te spelen. En wie weet, wordt het middagbridge populair(der) en kan ook met medewerking van DBC en andere clubs meer mogelijkheden tot middagbridge georganiseerd worden. Als u geÔnteresseerd bent, zie: https://nbbdelft.nl/Wedstrijden/HB2017.htm

Bas van der Hoek wint met Buitenhof voorronde selectie seniorenviertallenteams voor EK en WK
9 oktober

Afgelopen weekend speelde Bas van der Hoek (met Leo Hofland en nevenpaar Hans de Vrind met Frans ten Brink (zaterdag)/ Hans Vergoed (zondag)) in het team Buitenhof mee om de selectie voor de Nederlandse vertegenwoordiging in het EK seniorenviertallenteams van volgend jaar. Buitenhof won de selectie met ruime voorsprong en Bas was met Leo ook eerste in de Butler. De eerste vier in de voorronde plaatsen zich voor de halve finale (5 november). Buitenhof speelt dan tegen BCL.

Reserve team gezocht voor Buskruit toernooi
16 september

De organisatie van het buskruit toernooi zoekt een reserve team om het totaal aantal teams op de wedstrijddag een even aantal te laten zijn. De condities zijn dat je aan het begin van het toernooi moet verschijnen en je niet zeker weet of je mee kan doen. Daar tegenover staat dat de deelname voor het team gratis is, in plaats van 80 Euro en dat je gelijke kans hebt op alle prijzen. En natuurlijk een mooie dag om je met de Nederlandse top te meten! Meld je als viertal (mooist), paar of speler bij Kees Schipper of Henk den Boer. Info