N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Bas van der Hoek wint met Buitenhof voorronde selectie seniorenviertallenteams voor EK en WK
9 oktober

Afgelopen weekend speelde Bas van der Hoek (met Leo Hofland en nevenpaar Hans de Vrind met Frans ten Brink (zaterdag)/ Hans Vergoed (zondag)) in het team Buitenhof mee om de selectie voor de Nederlandse vertegenwoordiging in het EK seniorenviertallenteams van volgend jaar. Buitenhof won de selectie met ruime voorsprong en Bas was met Leo ook eerste in de Butler. De eerste vier in de voorronde plaatsen zich voor de halve finale (5 november). Buitenhof speelt dan tegen BCL.

Reserve team gezocht voor Buskruit toernooi
16 september

De organisatie van het buskruit toernooi zoekt een reserve team om het totaal aantal teams op de wedstrijddag een even aantal te laten zijn. De condities zijn dat je aan het begin van het toernooi moet verschijnen en je niet zeker weet of je mee kan doen. Daar tegenover staat dat de deelname voor het team gratis is, in plaats van 80 Euro en dat je gelijke kans hebt op alle prijzen. En natuurlijk een mooie dag om je met de Nederlandse top te meten! Meld je als viertal (mooist), paar of speler bij Kees Schipper of Henk den Boer. Info

Ton Sprong en Peter Hoogweg winnen finale DBC Zomerdrives
31 augustus

Deze finale, ook wel het Open Delftse Parenkampiooenschap genoemd, werd gespeeld door 27 paren. De top drie van dit evenement was:
1 Ton Sprong en Peter Hoogweg met 61,65%
2 Jos van den Dool en Jeroen van der Slik met 60,87%
3 Fred Heemskerk en Kees Schipper met 60,50%

Uit handen van DBC voorzitter Paul Breukel kregen de winnaars de bloemen en een fles goede wijn uitgereikt.

Team Delft in Transnationals WK bridge
30 augustus

Onderdeel van het WK bridge was de zogenoemde Transnationals: een viertallen toernooi met open inschrijving. De Transnational;s kende vele wereldtoppers: o.m. Sjoert Brink en Bas Drijver (in een Chinees team), Zia Mahmood spelend met Marion Michielsen (in een team met ook nog Andrew Robson), Helness en Helgemo (team Zimmermann). En nog veel anderen. In dit veld speelde ook een team Delft met Henk den Boer, Kees Schipper, Hein van Dort en Niek Kriens. In de 15 wedstrijden (10 spelletjes per wedstrijd) haalden zij gemiddeld 9,5 VP, net iets onder het gemiddelde. Tegenstanders waren o.a. topstelers uit Australië met een Deens Topspeelster (Christina Lund Madsen), een transnationaal team met o.a. Boye Brogeland (Brogeland is de bridger die het vals spel aan de kaak heeft gesteld; aan tafel bedankte Henk hem er nog voor) en het Russisch Nationaal team. De wedstrijd tegen de Russen ging ruim verloren maar het had ook anders kunnen aflopen. In het onderstaande spelletje had Henk kunnen schitteren, maar het lukte net niet:

In dit spel opende de schermmaat van Henk, Alexander Dubinin (samen met zijn maat Adrey Gromov het sterkste Russische paar) met 1 S. Partner Kees Schipper volgde met 2 Sa (de lage kleuren), Gromov bood als oost 3 R (invite voor 4S), Henk paste, Dubinin nam de invite niet aan en bood 3S en na twee passen bood Henk alsnog 4K, gedoubleerd door Oost.
West kwam uit S2 (3e, 5e) Henk troefde op tafel, ging naar de hand met H en speelde R 6 op voor de Aas van West. Deze speelde nu Ha V (?) door genomen door Henk. De H waren nu plotseling vrij gekomen en daardoor werd Henk eigenlijk op een vals spoor gezet. Henk speelde één keer troef en dat was fout. Waarom speelde West steeds geen troef in na het straf D van zijn partner? Dat moest wel zijn omdat hij er zelf geen had! Dat realiseerde Henk zich onvoldoende. Zonder troef trekken had hij 4K kunnen maken via een crossruff. Nu ging het spel 1 down, aan de andere tafel 4S van West ook gedoubleerd 1 down,; dit spel kostte imps, maar het had veel kunnen opleveren indien Henk wel 4K D had gemaakt. Zo zie je maar: ook tegen topparen krijg je kansen…..

Wegens verbouwing Cultuurlab op 1 en 8 augustus een andere locatie: Duwo Denksportcentrum
15 juli

Het Cultuurlab (Congregatie aan de Brabantse Turfmarkt) is wegens verbouwing op 1 en 8 augustus gesloten. De zomerddrives van DBC - en ook de Intercity zomercompetitie op 8 augustus in Delft - moeten daarom uitwijken naar een andere locatie: zoals enkele jaren terug met het Lustrum en recent nog de kroegentocht is het Duwo Denksportcentrum (Zusterlaan) de speelgelegenheid voor deze twee dinsdagavonden.

Start van Interbridge zomercompetitie
15 juli

Op donderdag 13 juli is deze nieuwe competitie gestart op initiatief van Leo Huvers (Crash Leiden) en Anneke van der Meer (voorzitter De Lombard Rotterdam en tevens lid van DBC). Het idee is dat de steden Rotterdam, Leiden en Delft in viertallen met elkaar strijden om de (wissel)beker Intercity zomercompetitie te winnen. Op donderdag de eerste keer, in Rotterdam, te gast bij De Lombard. Iedere stad vaardigde drie viertallen af. Ieder team speelde in een driehoek tegen twee andere teams van de andere steden. De eerste keer won de gastheer, De Lombard, nipt voor DBC. DBC speelde met een combinatie van DBC teams en Gehaktmolenteams (Hedwig&Wj met Bas&Iwwan, Kees&Henk met Joop&Geert, Claartje Bak&Fred Heemskerk met Niek&Hein. Volgende keer 26 juli in Leiden (bij Crash) de volgende wedstrijd en op 8 augustus de derde wedstrijd in deze reeks in Delft (dan spelen we niet wegens verbouwing niet in het Cultuurlab, maar in het Duwo Denksportcentrum).

Mina en Rosalind in finale EK damesparen op BBO
22 juni

Succes van Mina en Rosalind bij de damesparen bij de European Open Championships in Montecatini. Ze hebben de finale gehaald met 18 paren en spelen deze donderdag de hele dag op de VUGraph van BBO.