NIEUWS ARCHIEF

18 februari DBC 2 en 3 handhaven zich in Tweede Divisie

In het weekend waren de slotwedstrijden van de Tweede Divisie (Zuid-West). DE twee DBC teams handhaafden zich: DBC 3 (Peter Ladan/Ron van der Werf, Peter van der Stap/Rob Dankers en Jos van den Dool/Jeroen van der Slik) werd 4e (van de 14 teams). DBC 2 (Rosalind Hengeveld/Mina Vliegenthart, John van der Meij/Mike Reuser en Jos van Kan) werd 9e. In deze Tweede Divisie speelden meer DBC-ers, maar dan bij andere teams: Rob Jagroop bij Lombard 5 werd 7e en Gehaktmolen 2 bereikte het podium: 3e. Bij de Gehaktmolen 2 spelen de DBC-ers Fred Heemskerk, Hein van Dort, Niek Kriens en Jaap Brulleman (tezamen met Gert Olsder, Claartje Bak en Staf Fransen).

4 februari Hedwig van Glabbeek wint met Jolande Bosch NK Damesparen B

Afgelopen weekend stond in het teken van het dames paren. In de hoogste klasse, Damesparen A, werd Anneke van der Meer 7e (van de 20 paren) met Anne Schoonen. Rosalind en Mieneke werden 12e. In de Damesparen B een geweldig resultaat van Hedwig van Glabbeek en haar partner Jolande Bosch: zij werden 1e met ruim 59%! Prachtig resultaat en van harte gefeliciteerd!

3 februari DBC Hoofdklassebekerteam uitgeschakeld

Met forse cijfers (129-256) heeft ons team verloren van het tweede team van Vriendenkring (Amersfoort). Uit de butlerstand (zie bij uitslagen en dan uitslag NBB) blijkt dat alleen het paar Klaas Munneke en Jos Jansen plus wist te scoren. Spel 3 is een goede illustratie van de nederlaag. Kijk en huiver. Deze wedstrijd was een thuiswedstrijd in het Denksportcentrum. Rob Dankers was de gastheer (barman) en Leontien Hoogweg de wedstrijdleider. Zij zorgden ervoor dat de wedstrijd in een prettige sfeer verliep. Dank!

14 januari DBC 1 en Gehaktmolen 1 degraderen uit Eerste Divisie

Dit weekend viel het doek voor beide teams. DBC-1 (met Kees/Henk, Joop/Geert en Frank/Paul) eindigde op de 21e plaats (van de 24). Joop/Geert en Frank/Paul handhaafden zich redelijk in het veld van de Eerste Divisie (afgaande op hun gemiddelde butlerscore van iets boven resp. iets onder nul), Kees/Henk scoorden flink in de min. De Gehaktmolen (met Hedwig/Willem jan, Bas/Iwan (Egbert) scoorden iets beter (19e plaats) maar helaas ook niet voldoende voor het handhaven in de Eerste Divisie.

17 december Klaas Munneke wint (met een Pijnackers team) Hoofdklasse Viertallen

Afgelopen zaterdag was de finale dag van het Viertallen van het District Delft. Geen promotie nieuws te melden van de DBC teams. Twee DBC teams 7 en 8 in de Eerste klasse waren wel dichtbij promotie, maar werden op het laatst nog ingehaald. In de Hoofdklasse eindigden DBC 4 en 5 op respectievelijk de 3e en 4e plaats. De eerste plaatsen waren voor teams van Pijnacker. In het Pijnacker team dat eerste werd en promoveerde naar de Tweede Divisie speelt Klaas Munneke mee. Gefeliciteerd Klaas! In het andere team van Pijnacker dat tweede werd, speelden ook DBC-ers mee: Leo van Leeuwen en Pieter Hilferink.