NIEUWS ARCHIEF

16 juni Bas van der Hoek plaatst zich met Nationaal Seniorenteam voor WK (2019 in China)

Van zondag 10 juni t/m zaterdag 17 juni werden in Oostende de Ek voor teams gehouden, o.a. voor seniorenteams. Voor Nederland speelden de geselecteerden Bas van der Hoek met Leo Hofland, Hans Vergoed met Willem van Eijck en Hans de Vrind met Frans ten Brink. Hun non-playing captain was Schelte Wijma. Zij werden 7e op dit EK voor seniorenteams en plaatsten met deze 7e plaats voor het WK voor seniorenteams. Een geweldige prestatie van Bas en de anderen! Gefeliciteerd. Daags voor aanvang van dit toernooi was er de EK voor seniorenparen. Daaraan deden Egbert Meijer en Henk den Boer mee. Zij slaagden erin de finale (24 paren) te bereiken, maar konden in de finale geen potten breken. Ze stegen nog wel enkele plaatsen: uiteindelijk 21e.

16 juni DBC Kroegentocht gewonnen door Jacco Hop en Anne Schoonen

Wederom een geslaagde Kroegentocht, de 35e alweer (!), deze zaterdag. De uitslag liet door technische mankementen even op zich wachten. Voorzitter Paul Breukel heeft de prijzen uitgereikt. Winnaars werden Jacco Hop en Anne Schoonen, gefeliciteerd! DBC-ers bij de eerste 10 waren: Christian Raducanu met Ronald Vedder (3e), Leo van Leeuwen (7e), Joop Meijs en Yaffa Levy (8e), Frank Visser en Paul van Raaij (9e) en Hein van Dort met Niek Kriens (10e). Op de foto hieronder delen Caroline en Mieneke de prijzen uit. Gerbrand neemt de prijs in ontvangst voor zijn broer Jacco. Gerbrand verdient overigens ook een prijs omdat hij enorm geholpen heeft met de uitslagverwerking.

29 mei Klaas Munneke promoveert naar Tweede Divisie Paren

Sijke Hoekstra en Jan Namen respectievelijk Klaas Munneke met partner Arjan Twisk werden 2e en 3e in de Hoofdklasse Paren en beide paren konden daarom nog een extra Promotiewedstrijd spelen. De eerste zes van deze wedstrijd (in het afgelopen weekend) promoveerde. Helaas hoorden Sijke en Jan daar niet bij, echter wel Klaas en Arjan: zij werden 6e en promoveerden naar de Tweede Divisie Paren, Gefeliciteerd Klaas en Arjan!

26 mei Inschrijving Delftse Kroegentocht sluit bijna

Op dit moment naderen we het maximum aantal paren voor de Delftse Kroegentocht (zie het menu bij "Kroegentocht" op onze site). Als we 132 paren bereikt hebben, kunt U zich alleen nog als reserve opgeven, schrijf dus snel nog even in!

29 april belevenissen DBC-ers in Open Paren competities: wij zullen handhaven

Dit weekend werden de open paren competities afgesloten. Als we goed geteld hebben deden in totaal 30 DBC-ers (één DBC-er deed mee in zowel Hoofdklasse als Tweede Divisie) mee aan de diverse competities van 1e klasse in District (Deelname van 7 DBC-ers), Hoofdklasse districten (Delft en Den Haag) (10 DBC-ers), Tweede Divisie (7 DBC-ers), Eerste Divisie (4 DBC-ers) en - last but not least - de Meesterklasse (3 DBC-ers). In de Meesterklasse was het volgens het bekende recept: Hedwig van Glabbeek en WJ Maas stonden tot de laatste dag op degraderen, maar wisten zich door een goede laatste dag weer te handhaven. Chapeau! Ook een bijzondere prestatie van Egbert Meijer die voor het eerst (!) met René Hermans speelde en zich ook kon handhaven. In de Eerste Divisie een knappe prestatie van Bas van der Hoek en Iwan Doyer (de eerste dag speelde Leo Hofland in plaats van Iwan): ze nestelden zich in de top tien. Kees Schipper en Henk den Boer eindigden precies in het midden (helaas voor hen geen 50% prijs). In de Tweede Divisie helaas een degradatie van Christian Raducanu en Ronald Vedder. De anderen konden zich goed handhaven. In de Hoofdklasse een prima prestatie van Sijke Hoekstra en Jan van Namen (2e) en Klaas Munneke (met Arjan Twisk) (3e). Met hun 2e resp. 3e plaats kunnen ze nog een promotiewedstrijd spelen voor de Tweede Divisie. Al met al: leuke competities! Met goede resultaten. Volgend jaar rekenen we weer op een minstens even grote deelname van DBC-ers aan de competities.