NIEUWS ARCHIEF

24 april Lentebridge, een aangenaam toernooi voor iedereen

Vanaf 16 mei kun je meedoen met de Lente bridge competitie van het district Delft. Dit speelt zich af op vier woensdagmiddagen van half twee tot vijf. Ook met name voor de iets minder sterke spelers is dit een gezellige competitie om mee te doen. Het wordt gehouden in het Parochiehuis. Kun je een keer niet? Niet erg, want je krijgt dan je eigen gemiddelde. Je kunt je inschrijven via www.nbbdelft.nl

23 april Jos van den Dool 6e bij NK seniorenparen

Afgelopen zaterdag werd dit kampioenschapgespeeld. 64 paren deden eraan mee, onder wie 5 DBC-ers. Jos van den Dool (met Peter Sey) eindigde als 6e met 56,92%. 10e werd Bas van der Hoek (met Leo Hofland) en 11e Egbert Meijer en Henk den Boer. Egbert en Henk stonden na de eerste zitting nog wel aan kop. Jos van Kan (met broer Koos) eindige op de 43e plaats.

23 april Anneke Loeve en Noud Marquinie in Linkerrijtje finale Ruitenboer

126 paren hadden zich geplaatst voor de finale van het grootste bridgetoernooi ter wereld, Ruitenboer. 2 DBC-paren deden mee: Anneke Loeve en Noud Marquinie: 42e met een degelijke 52,79% en Vashish Sukul en Michael Stoops 77e met 48,45%. Vashish en Michael stonden na de eerste zitting met ruim 61% nog wel in de top.

8 april DBC succes bij defensie

Op zaterdag 7 april is het Open Defensie Bridge Kampioenschap gespeeld. Deelname is toegestaan voor een ieder die wel eens een militair heeft gezien of iemand kent die er wel eens een gezien heeft. De ochtendzitting met 70 paren, bedoel voor schifting van het deelnemersveld in een A- en een B-groep, werd glansrijk gewonnen door Willem-Jan en Hedwig op de voet gevolgd door Bas en Leo (wijn is altijd goed).
Ondergetekende, spelende met collega Peter Versteegh, moest het doen met een jofele 6e plaats. Op afstand gevolgd door Jaap en Annemarie en nog verder door Henk en Kees.
In de finalezitting met 36 paren werden de rollen omgedraaid. Ondergetekende werd met Peter de nieuwe Defensie Bridgekampioen, Kees en Henk 3e, Bas en Leo 7e Jaap en Annemarie met een 11e en Willem-Jan en Hedwig vielen net buiten de prijzen.
Leo van Leeuwen

8 april Willem jan Maas passeert 100.000 meesterpuntengrens

Na verleden jaar Joop Meijs en Peter Ladan als eerste DBC-ers de 100.000 meesterpunten grens hebben overschreden, is het dit jaar Willem jan Maas die dit gelukt is. Hoe je ook mag denken over de meesterpunten, het is en blijft een blijk van grote waardering voor het bridgen al die jaren lang. Willem jan hoort nu ook tot het exclusieve clubje van bridgers met meer dan 100.000 meesterpunten.

8 april DBC paren door naar finale Ruitenboer

Zondag werden op verschillende plaatsen in Nederland de halve finales van Ruitenboer gespeeld. In Zoetermeer plaatsten Noud Marquinie en Anneke Loeve voor de finale. Tegelijkertijd in Leiden deden Vashish Sukul en Michael Stoops hetzelfde. We wensen beide paren veel succes in de finale (zondag 22 april)!