N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Jos en Jeroen winnen brons op NK Seniorenparen
26 mei

Zondag 26 mei was er het NK Seniorenparen. 43 paren namen eraan deel. In het linkerrijtje kwamen de DBC-ers Jos vd Dool en Jeroen vd Slik, zij werden zelfs 3e met 59,11%! Een geweldig resultaat waarmee we Jos en Jeroen van harte feliciteren.

Cor Lamain overleden
21 april

Vanochtend (21 april) is Cor Lamain in zijn slaap overleden. Op het moment van overlijden verbleef Cor in het ziekenhuis vanwege een (langslepende) prostaat kanker. Cor was lid van (vooral) ODD en ook in periodes van DBC; ook was hij actief bij Hudito (Hockey). Sinds 2014 was Cor lid van DBC en speelde hij met Anne-Marie Visser. Op 10 maart 2020 speelde hij zijn laatste wedstrijd op de DBC clubavond. Daarna kon vanwege de Corona maatregelen niet meer live gespeeld worden. Online bridgen voelde Cor niet voor ("vanwege mijn werk zit al vele uren achter het scherm", zo verklaarde Cor). Toen het live bridgen weer kon, was Cor niet meer in staat om 's avonds nog te spelen. Cor was vrolijk aan tafel, lachte veel. Wel kon hij soms aan tafel "exploderen", maar het prettige aan Cor was dat in het volgende spel dit alweer weg was. Onze condoleances aan zijn vrienden en familie.

Helaas, DBC Hoofdklassebekerteam uitgeschakeld op de rand van de finale na een nipte nederlaag
18 april

Tegen PAS (Leiden) werd de thuiswedstrijd in De Ruimte nipt verloren :137-144. In de eerste vijf rondes stond DBC nog voor, maar de laatste ronde kwam PAS toch nog bovendrijven. Niettemin een goede prestatie van het team. Sijke en Richard (+25) scoorde het best van alle paren in de Butlerstand, ook Jaap en Arianne (+20) scoorden een flinke plus. Met dank aan Kees Schipper die de wedstrijdleiding verzorgde en aan Rob Dankers die de spelers van een hapje en een drankje voorzag.

driemanschap Jaap, Fred en Kees winnen Kampioenscompetitie (nu met foto!)
23 maart

Het sportieve hoogtepunt van de jaarlijkse clubavonden bij DBC is de Kampioenscompetitie. Dit jaar wonnen Jaap Brulleman, Fred Heemskerk en Kees Schipper deze competitie (in wisselende paarsamenstelling) met (overall) 58,85%. Frans ten Brink en Schelte Wijma eindigden als 2e met 58,14%; Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas als 3e met 56,20%. Winnaars van de B-lijn werden Jos en Koos van Kan. Allen gefeliciteerd! Nog een extra dank aan Jos van Kan, die de gehele competitie "begeleidde" met zijn wekelijkse rapportage (zie het weekspel). Bijgaand de foto waarop het driemanschap Kees, Fred en Jaap (waar Anke Wijma de honneurs waarnam voor Jaap) de beker uitgereikt kreeg van TC voorzitter Hein van Dort.

Hedwig en Willem jan DERDE in NK gemengde paren
18 maart

Zaterdag 16 maart was de halve finale van het NK gemengde paren. Van de 72 paren plaatsten 40 paren zich voor de finale op zondag 17 maart. De resultaten van zaterdag werden meegenomen naar de uiteindelijke uitslag. In de finale haalden Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas een uitstekend resultaat. Zij werden DERDE met ruim 58% en eindigden op het podium (in het NBB centrum is dat podium een trap, zie de foto op bridge.nl). Van harte gefeliciteerd! Rosalind Hengeveld (met Jack van Voorn) scoorde een verdienstelijke 14e plaats met ruim 54%.

DBC Hoofdklassebekerteam wint tweede ronde en gaat door
14 maart

De eerste ronde werd verloren, maar het DBC team was een lucky loser die toch door mocht gaan. In de tweede ronde wachtte een thuiswedstrijd tegen Sassem Troef (Sassenheim). In De Ruimte werd, met Willem jan als Wedstrijdleider en Niek als barhulp, de wedstrijd gespeeld. DBC stond na 4 van de 6 rondes nog achter met 21 imps, maar in de laatste twee rondes werd flink toegeslagen en werd de achterstand omgebogen naar een toch wel ruime voorsprong: + 30 imps. Hulde aan het team: Jaap/Arianne, Kees(vdW)/Taleb, Harry/Frank, Sijke/Richard, Noud/HenkJan en Rudy/Max. In de butler bleek dat vooral Frank/Harry en Noud/Henk Jan flink uit hun slof hebben geschoten: + 36 resp. + 34 imps. Op naar de volgende ronde!

Kees en Fred 12e in finale IMP en De Lombard Topcircuit
11 maart

9 en 10 maart was de finale van het Topcircuit, dit jaar gesponsord door IMP en De Lombard. De finale werd gespeeld in het Denksportcentrum Rotterdam. Kees Schipper en Fred Heemskerk hadden zich voor de finale geplaatst. In de finale weerden zij zich kranig. Na de eerste dag stonden zij zelfs derde (!) in de totaal stand. Eén slechte ronde op zondag sloegen hen terug naar uiteindelijk de 12e plaats. Een prima prestatie waarop Kees en Fred trots mogen zijn.