N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Geslaagd 2e Buskruit Viertallen Toernooi
1 oktober

Afgelopen zaterdag 29 september is het 2e Buskruit Viertallen Toernooi georganiseerd onder auspiciŽn van het District Delft van de NBB. In alle opzichten een geslaagd toernooi: goed georganiseerd (door met name Klaas Munneke en Kees Schipper), bijzonder veel deelnemende teams (58! Een record voor Nederlandse Viertallen Toernooien) en een enorm brede samenstelling: Een derde deel was van niveau Meesterklasse, 1e Divisie en 2e Divisie, een ander derde deel was van Hoofdklasse of 1e klasse niveau en ook een derde deel van 2e klasse teams. Zo'n samenstelling zie je nergens! Het toernooi werd gewonnen door een Lombard team, met op de 2e plaats Gehaktmolen Beloften met de DBC-ers Fred Heemskerk, Niek Kriens, Hein van Dort en oud DBC-er Gert Olsder; een geweldige prestatie van dit team! Ook een uitstekende prestatie van Klaas Munneke die met drie makkers van PBC de 6e plaats hebben bemachtigd. Vermeldenswaard is voorts dat DBC-8 (Toine Schreuder, Bart Kommers, Winnie Severien en Kees van der Weijden 2e werden van de 2e klasse teams (ihn totaal 30e van alle teams). Zij werden onderscheiden met een prijs. Dit jaar kon u het toernooi volgen op BBO, met dank aan o.a. Anne-Marie Visser. Voor foto's en de uitslag: zie www.nbbdelft.nl. Schrijft u alvast de datum van het 3e Buskruit Viertallen Toernooi in uw agenda: zaterdag 28 september 2019.

Cadeau voor 75 jarige Bridgeclub Gisolf
14 september

Eind augustus verzorgde DBC de spellen voor de eerste bridgeavond van het nieuwe seizoen van Gisolf in Delft. De aanleiding was dat Gisolf in het afgelopen seizoen zijn 75e jaar vierde. Het aanbod om spellen uit het geboortejaar van Gisolf, 1942, te verzorgen met commentaar hoe de spellen in 1942 werden geboden en gespeeld, is in een apart document vastgelegd. Dit document treft u hier aan.

Bridgen voor Rolstoelbus
13 september

De Woonzorgcentra Veenhage in Nootdorp en Weidevogelhof in Pijnacker zijn een actie gestart voor de aankoop van een rolstoelbus zodat bewoners vaker een dagje uit kunnen. Ik, Hedwig van Glabbeek, werk al 7 jaar op Veenhage en wij doen veel om het onze bewoners naar de zin te maken, een bus hoort daarbij! Er zijn diverse geld inzamel acties en het ligt voor de hand dat ik iets doe op bridgegebied. Daarom organiseer ik een bridgedrive op zaterdag 24 november in het Parochiehuis in Pijnacker. Er wordt gespeeld in twee groepen, een wedstrijdgroep en een recreanten groep. Zet alvast de datum in uw agenda, de officiŽle uitnodiging met de verdere informatie volgt nog.

Kees Schipper en Jaap Brulleman winnen finale zomerdrives
30 augustus

Dinsdag 28 augustus waren de finales van de DBC zomerdrives. 29 paren deden mee. Jaap Brulleman en Kees Schipper wonnen de finale met een percentage van 61,36%. Op korte afstand gevolgd door Rebecca de Bruijn en Rob Dankers (2e), respectievelijk Hein van Dort en Fred Heemskerk (3e). Allen gefeliciteerd!

Hier onze zomermatadoren (fotograaf - Jaap Roos):                    1. Jaap en Kees                    2. Rebecca en Rob                    3. Fred en Hein

Bridge beslommeringen in de zomer
27 augustus

Afgelopen zaterdag (25 augustus) werd de Pijnackerse Kroegentocht gespeeld. Ondanks de soms heftige regenbuien een geslaagd evenement met 162 paren, gewonnen door (ook) DBC-ers Ronald Vedder en Cristian Raducanu met een hoog percentageL 68,73%. In de top 15 nog meer DBC-ers: Egbert Meijer en Henk den Boer (3e), Fred Deijs (met Harry Kooren, 4e), Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas (8e), Rob Jagroop (met Loes Janssen, 10e), Kees van der Weijden (met Voppe Boutkan, 11e) en Jaap Brulleman (met Gert Olsder, 15e). In de zomer werd ook voor de tweede keer het Intercity Viertallentoernooi gespeeld. Dit keer namen de steden Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Delft mee. Leiden won dit prestigieuze toernooi, Delft helaas laatste. Wel vermeldenswaard is dat Delft (met vrijwel alleen DBC-ers) ťťn van de vier avonden (in Leiden) nog wel gewonnen had. Komende dinsdag de afsluitende finale van de DBC zomerdrives. Neder bericht volgt over de afloop hiervan.

Update website geslaagd
24 augustus

Op 24 aug. 18 is de DBC site overgegaan naar een nieuwe versie van de gebruikte programeertaal. Als het goed is heeft dit geen gevolgen voor de algemene werking van de site. Mocht u toch een probleem ondervinden meldt dit dan zo spoedig mogelijk via mail webmaster@delftsebridgeclub.nl.
Ook zijn er een aantal kleine functionele wijzigingen aangebracht. Zo is bijvoorbeeld het aanmeldproces als DBC lid verbeterd. (veiliger gemaakt) en is het af/aanmeld systeem voor de clubavond gewijzigd.
Daarnaast heeft de fotogalarij een opknapbeurt gehad.
Tot slot is ook de kalender voor het komende seizoen geplaatst.

Onderhoud DBC website
21 augustus

Aanstaande vrijdag 24-8-2018 zal er technisch onderhoud plaatsvinden op de DBC website. Deze zal dan voor enige tijd niet beschikbaar zijn. Excuses voor het ongemak.