N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Anne-Marie Bennik en Peter Ladan onderscheiden vanwege 50(+) jaar lidmaatschap DBC
7 september

Op de eerste clubavond kregen Anne-Marie en Peter een speldje met een trots getal van 50 al inscriptie. 52 jaar geleden werd Anne-Marie lid van DBC (door Corona is de onderscheiding vertraagd) en Peter werd precies 50 jaar geleden lid. Gefeliciteerd Anne-Marie en Peter!

elke maandagmiddag stepbridge voor leden Delftse bridgeclubs
1 september

Vanaf maandag 5 september is er voor alle Delftse bridgers weer gelegenheid om 15 spellen te spelen op STEP. We starten om 16.00 uur en na 5 rondjes van 3 spellen in een Zwitsers competitie (je speelt iedere ronde tegen een tegenstander die vrijwel gelijk met je staat in de stand), zijn we uiterlijk om 17.45 klaar. Ieder lid van de NBB kan deelnemen als je je bij Step hebt aangemeld. Ook betalende Stepleden kunnen uiteraard meespelen. Heb je nog nooit meegedaan met een Stepdrive van OneDownDelft, stuur dan tijdig (uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan je eerste maandagdeelname) een mail met je naam, je NBBnummer (als je geen betalend Steplid bent) en je Stepnaam naar hlschwarz12@gmail.com met cc aan pvhemmen@gmail.com dan word je toegevoegd aan de Steplijst van OneDownDelft. Aanmelden gaat door in te loggen op Step en de activiteit OneDownDelft ma 16.00 uur, te kiezen en daar in te schrijven met je partner (Stepnaam). Ben je alleen en heb je geen partner, kom dan toch naar de lobby van de maandagdrive die te vinden is in de activiteitlijst op Step, dan kan er een partner gezocht worden. Zorg dan dat je uiterlijk om 15.45 binnen bent in de lobby. Peter van Hemmen

Rosalind Hengeveld en Susan Joosten winnen finale DBC Zomerdrives
31 augustus

Dinsdag 30 augustus was de finale na 9 zomerdrives. De winnaars van dit jaar zijn Rosalind en gelegenheidspartner Susan. Zij wonnen met ruime afstand (64,26%). Tweede plaats voor Jeroen en Jos (60,90%) en gedeelde derde plaats voor Bas en Leo (57,37%) respectievelijk Fred en Kees. Gefeliciteerd allen en in het bijzonder Rosalind en Susan.


Volgende week start het nieuwe seizoen van DBC. Elders staat de agenda voor het gehele seizoen.

Delft (DBC) wint Zomer Intercity 2022
17 augustus

De drie steden Leiden (Crash), Rotterdam (De Lombard) en Delft (DBC) organiseerden deze zomer weer het Intercity Bridge. Drie avonden (één in elke stad) waren er drie driehoekswedstrijden tussen drie teams van iedere stad tegen de teams van de andere steden. De eindstand was als volgt: Delft 204,58 (VP), Rotterdam 184,50 en Leiden 150,47. Winnaar was dus Delft! Met dank aan respectievelijk Hein van Dort/Niek Kriens (3x deelname), Hans Vergoed/Yaël Topiol (3x), Egbert Meijer/Henk den Boer (3x), Geert van Dort (3x, eerste keer met Anneke van der Meer, tweede keer met Kees Schipper en derde keer met Thijs Veugen), Jos van den Dool/Jeroen van der Slik (2x), Hedwig van Glabbeek/Willem jan Maas (2x), Bas van der Hoek/Iwan Doyer (1x) en Peter Ladan/Thea Willemse (1x). Gefeliciteerd! Mooi werk van iedereen. Het leuke aan de uitslag is dat ieder viertal van Delft/DBC iedere avond positief afsloot. Een gedegen overwinning dus!

Rob Jagroop en Pieter Hilferink zijn onze nieuwe Nationaal Meesters met Kroon
17 augustus

Rob en Pieter hebben inde afgelopen dagen (Pieter op de DBC Zomerdrive van gisteren) de mijlpaal bereikt van 60.000 meesterpunten en kunnen zich dan Nationaal Meester met Kroon noemen. Gefeliciteerd beiden!

Team U21 met Noa Kant 4e op EK voor Landenteams U21
27 juli

Net niet in de medailles. De laatste wedstrijd tegen concurrent (voor de bronzen plak) Denemarken moest ruim gewonnen geworden om nog 3e te eindigen. Dat lukte helaas niet. Wat wel lukte, is plaatsing voor het WK (een plek bij de eerste acht volstond). Vermeldenswaard in dit toernooi is de butler score van Noa met zijn partner Reinder van der Weide: 7e met een gemiddelde +0,62 score per spel. Een puike prestatie! In het U31 toernooi won het Nederlands team (met Chris en Ricardo Westerbeek) overtuigend. Gefeliciteerd Chris en ricardo en hun respectievelijke partners! In het U16 toernooi deed Ron Pieters mee namens Israël. Ron speelde niet veel wedstrijden mee; zijn team eindigde als 6e. De butlerscore van Ron en zijn partner was precies 0,00 ofwel: hij heeft zich goed gehandhaafd in dit toernooi van de aanstormende jeugd.

Noa Kant doet mee aan EK junioren bridge teams
16 juli

Vanaf woensdag 19 juli gaat het EK voor junioren bridgeteams van start. Dit keer in Veldhoven. Op de NBB site (www.bridge.nl) kan je dagelijks de blogs volgen over het verloop van dit EK. Er zijn verschillende toernooien. Wij kijken vooral naar het U21 toernooi waar namens Nederland het DBC lid Noa Kant meedoet. We wensen Noa en zijn team natuurlijk alle succes toe! Maar we zien ook andere deelnemers die we met interesse zullen volgen. Bij de U31 (een nieuwe categorie) doen de broers Chris en Ricardo Westerbeek mee. Chris en Ricardo waren lid van DBC en speelden toen samen; in het NL team U31 spelen ze niet samen. Bij de U16 teams een verrassing: bij het Israëlische team speelt mee Ron Pieters, jawel de zoon van Dirk Pieters, "onze" eigen wedstrijdleider van het eerste uur van de online clubwedstrijden op BBO en later Stepbridge. Ieder veel succes!