N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Sint Sebastiaansbrug dicht
13 februari

Vanaf donderdag 14 februari gaat de Sint Sebastiaansbrug voor meer dan een jaar dicht: https://www.delft.nl/nieuws/sint-sebastiaansbrug-dicht. Voor hen die met de auto van buiten Delft komen en normaal afslag 9 Delft Centrum op de A13 nemen, zullen een alternatief moeten zoeken. Omleidingen staan aangegeven.

Extra waardering voor Bas van der Hoek
13 februari

Op de Algemene Ledenvergadering van 5 februari is Bas van der Hoek in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van de voorzitter een golfbon voor zijn bijdragen aan de rubriek “stukje van de week” op de website, waarin wekelijks uitleg gegeven wordt over een aantal spellen zoals die op de afgelopen clubavond zijn langsgekomen.

Anke Wijma wint zilver op NK vrouwenparen, Jolande Bosch en Hedwig van Glabbeek vierde plaats
11 februari

In het weekend van 9 en 10 februari streden 20 vrouwenparen in de Bondsklasse A om de titel Nationaal kampioenen vrouwenparen 2019. Anke Wijma met partner Pauline Doedens kwam erg dichtbij (0,32%) en werd tweede. Aan dit kampioenschap deden in totaal 6 DBC-ers mee: Jolande Bosch en Hedwig van Glabbeek werden 4e, Rosalind Hengeveld en Mieneke Vliegenthart 6e, Anneke van der Meer (met Anne Schoonen) 9e en Yael Topiol (met Aida Jansma) 15e. Voor uitslag en foto's van de top drie, zie Bridge.nl

Open Bridge Kampioenschap Defensie
3 februari

Op 30 maart 2019 vindt in het Nationaal Denksport Centrum Den Hommel te Utrecht het jaarlijkse Open Bridge Kampioenschap Defensie plaats.
Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per paar
Voor meer informatie kijk op https://openbridgekampioenschapdefensie.nl

NBB-bekerteam uitgeschakeld
3 februari

Na een spannende strijd, waarin DBC enkele malen voorstond, heeft ons NBB-bekerteam zondag 3 februari met 117–152 imps verloren van de kersverse landskampioen viertallen Het Witte Huis. DBC is daarmee uitgeschakeld. De butlerstand van de wedstrijd is te vinden op de clubwebsite van Het Witte Huis

Klaas Munneke wint Districts Gemengde Paren 2019
24 januari

Het eerste toernooi van 2019 zit er weer op. Traditioneel wordt op drie woensdagavonden in januari de Gemengde Paren van het District Delft gespeeld. Bij een deelname van in totaal 30 paren deden maar liefst 20 DBC-ers mee aan dit toernooi. Negen DBC-ers eindigden bij de eerste vijf paren: Klaas Munneke won, samen met Louisa de Wit (oud lid van DBC) het toernooi met overmacht. Elk van de drie zittingen wonnen ze! De andere topplaatsen waren voor (2) Ronald Vedder en Bastianne Mulder, (3) Sijke Hoekstra en Kees Schipper, (4) Desiree en Job Scheffers en (5) Anne-Marie Bennik en Fred Heemskerk. De eerste vier paren plaatsen zich voor NK gemengde Paren. Allen - en in het bijzonder Klaas - gefeliciteerd!

DBC 7 wint Eerste Klas Viertallen en promoveert naar Hoofdklasse
16 december

"Proficiat met jullie overtuigende overwinning. Jullie horen echt in de Hoofdklasse thuis", aldus Districts Competitieleider Klaas Munneke aan de winnaars van de Eerste Klasse (B). DBC 7 bestaat uit: Anneke Loeve, Max Hendriks, Jos Jansen, Noud Marquini en Henk-Jan van het Hof. Van harte gefeliciteerd! Met overmacht won dit team hun Eerste Klasse : 17 VP voor op nummer 2. De andere DBC teams in de hoofdklasse (DBC 4 en 5)en Eerste klasse (DBC 6 en 8) eindigden in de middenmoot.