N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Klaas Munneke benoemd tot erelid van het District Delft
26 mei

18 jaar lang was Klaas DKL, dat is de organisator van de wedstrijden die door het District Delft werden opgezet. Viertallencompetities op Districtsniveau en de gemengde en open paren in het District werden door Klaas met verve georganiseerd. Bovendien nam hij ook initiatief tot het Buskruit toernooi en het Lente c.q. Herfst bridge. Klaas werd onderscheiden met de titel erelid van het District vanwege vooral deze verdiensten. Het nieuwe bestuur van het district kwam daartoe naar de clubavond van PBC. Het nieuwe bestuur bestaat uit Joyce Hofman (voorzitter), Hedwig van Glabbeek (secretaris), Roland van Ommen (DKL) en Hans Taal (clubadviseur).

DBC Elffersbekerteam tweede in finale, met minder dan 1 VP verschil met de winnaar
13 mei

Drie tegenstanders (Bricas, Lunteren en Ruit), alle drie onderlinge wedstrijden gewonnen, maar helaas net niet genoeg voor de totaal overwinning. In VP's 0,8 tekort, in Imps 5 tekort. Erg jammer! Maar het team kan trots op zich zelf zijn want er werd prima gespeeld. Het team bestond uit: Anne-Marie Bennik/Wim Kampert, Joeri Freud/Jan Peter Leentfaar, Job/Desiree Scheffers en Hans Nijssen/Martin van Leeuwen.

Bridge clinic voor studenten op 8 mei
25 april

De clubs ODD en DBC slaan de handen ineen om het bridge onder studenten te promoten. Jacqueline de Vos Burchart, Peter van Hemmen (beiden ODD) en Henk den Boer organiseren op 8 mei in een studentensociƫteit (CSR aan de Oude Delft) een bridge clinic om de aandacht voor bridge te stimuleren. De hoop is dat zo'n clinic (en wellicht meerdere clinics bij studenten- of sportverenigingen) zal leiden tot enthousiasme voor het volgen van bridgecursussen.
De flyer vindt u hier

Mike Reuser wint Open Delftse Paren Kampioenschap
22 april

In de ons bekende De Ruimte organiseerde ODD het Open Delftse Paren Kampioenschap (voor de 2e keer, de eerste keer wonnen Gert Olsder en Hein van Dort). Goed georganiseerde wedstrijd (met prima lunch waarvoor Anneke Visser verantwoordelijk was) die werd gewonnen door Mike Reuser met zijn ODD maat Auke Punter. Tweede, derde en vierde werden de DBC paren Egbert Meijer / Henk den Boer resp. Gert Olsder / Poul Grashoff en Sijke Hoekstra / Richard Paalman. In totaal deden 30 paren mee, volgend jaar verdient dit toernooi meer deelnames en dan misschien wel in het nieuwe denksportcentrum van Delft. Hierover later meer...

Elffersbekerteam DBC plaatst zich voor finale na overwinning op Amsterdams ENPS-Quibus
20 april

In Amsterdam (speellocatie van HIMBAK) boekte het DBC-team een ruime overwinning (117-75) op ENPS-Quibus. Het DBC team bestond uit: Team 1 Anne-Marie Bennik met Wim Kampert Jan Peter Leentfaar met Joeri Freund Team 2 Job Scheffers en Desiree Scheffers Hans Nijssen met Jos Verspaget Team 1 maakte het verschil, terwijl team 2 het droog hield. Een hele goede prestatie onder toeziend oog van non playing captain Henk den Boer. Nu nog de finale op 13 mei tegen drie andere teams!

geen DBC-er op het podium van de bondsparencompetities
16 april

Op het hoogste niveau, de Meesterklasse paren speelde Bas van der Hoek (met Leo Hofland). Ondanks een goede laatste zitting (ruim 57 %) eindigden zij onder de streep (met degradatie naar de Eerste Divisie als gevolg). In de Eerste Divisie scoorden Geert van Dort en Martin Schaaper goed met een 8e plaats (van 36 paren). Mike Reuser (met Alex Luycks) scoorde meer dan 50% en eindigde 12e. Hedwig van Glabbeek en Willen jan Maas lieten het thuisfront even schrikken, want halverwege de laatste zondag stonden ze nog onder streep, maar ze herpakten zich en eindigden boven de streep en handhaven zich dus. In de Tweede Divisie (regio II) een goede score van Peter Ladan (met Thea Willemse): 6e met slechts 0,36% afstand tot de 3e plaats die recht geeft op promotie. Harry Geelen (met Kees de Geus) eindigde net boven de streep en handhaaft zich dus.

Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas winnen de DBC kampioencompetitie 2023
23 maart

Eindelijk (na Corona tijd) een volledige kampioenscompetitie gepeeld. 6 avonden lang streden de DBC-ers om het clubkampioenschap van dit jaar. Op het het eind een duidelijke winnaar: Hedwig van Glabbeek en Willen jan Maas. Verder Peter Ladan en Ron van der Werf (2e) en Frank van Glabbeek en Bastianne Mulder (3e) op het podium. Met Hedwig en Willem jan geen onverwachte winnaars. Toch was het voor Willem jan de eerste keer dat hij clubkampioen werd. Voor Hedwig was het de derde keer. Vele jaren geleden (in de vorige eeuw) wonnen Hedwig en broer Frank al meerdere keren het clubkampioenschap. In het weekspel heeft Jos van Kan gerapporteerd over alle avonden van deze competitie. Het weekspel van de laatste avond moet nog verschijnen.