N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Rosalind 4e in Bondsklasse A vrouwenparen en Bastianne 1e in Bondsklasse B
5 februari

Het weekend van 4 en 5 februari werden de wedstrijden Bondsklasse A en B van de vrouwen paren gespeeld. In de Bondsklasse A stond Rosalind (met - de ons nog bekende - Mieneke) eerste na de zaterdag, maar op de tweede dag moesten ze een stapje terug doen; helaas net geen podiumplek, Rosalind en Mieneke eindigen op de 4e plaats. Wel natuurlijk een knappe prestatie. In de Bondsklasse B maakten Bastianne (met Susan Joosten) de omgekeerde beweging: 4e na de eerste dag en 1e (!) op het eind. Prachtig resultaat! Gefeliciteerd Bastianne en Susan!

DBC 2 eindigt in middenmoot, wel nog in linkerrijtje
29 januari

Zaterdag 28 januari was de laatste speeldag van Tweede Divisie regio Zuid-West. DBC 2 (Peter Ladan, Ron van der Werf, Jeroen van der Slik en Jos van den Dool) eindigde op de 6e plaats (van de 14 teams). Op de laatste dag moest DBC 2 aantreden met maar liefst 3 vervangende spelers (Mike Reuser, Paul van Raaij en Rudy Visser). Kampioen werd Leidschenhage 1. Gehaktmolen (met veel DBC-ers: Hein van Dort, Niek Kriens, Gert Olsder, Anne-Marie Visser, Robbert Aeyelts Averink, Jolande Bosch, Iwan Doyer en voorts nog Staf Franssen) deed ook mee voor de hoofdprijs, maar eindigde uiteindelijk op 7 VP's van de nr 1 op de derde plaats.

Workshop dubbele checkback van Aarnout Helmich
10 januari

Op 12 februari geeft Aarnout Helmich in Rotterdam een workshop met als onderwerp dubbele checkback. Als u wilt deelnemen kunt u contact opnemen met Aarnout. Meer gegevens vindt u in dit document.

DBC teams in de Hoofdklasse Viertallen van District Delft deden niet mee voor de hoofdprijs
18 december

Zaterdag 17 december 2022 was de slotdag van het Districtsviertallen. Op deze dag moesten nog twee wedstrijden gespeeld worden. De DBC teams konden geen potten breken in deze competitie. DBC 5 (met Paul/PeterJan en Jaap/Arianne; Rudy Visser was invaller) was het beste DBC team op de 5e plaats (van de intitotaal 10 teams). Pal daarachter DBC 3 (met Jos/Koos en Sijke/Richard; Frank van Glabbeek was invaller) en op de 9e plaats DBC 4 (Jos/Max en Noud/HenkJan). Toch nog wel felicitaties voor DBC-ers want het Pijnackerse (PBC) team van Klaas Munneke (met Jos Streng) en Pieter Hilferink (met Marjan Smit) werd overtuigend (bijna 15 VP voor op de 2e plaats) kampioen en promoveert naar de Tweede Divisie. Vanaf de start stond dit team al bovenaan. Mooi werk van Klaas, Pieter en hun partners!

DBC Hoofdklassebeker team onderuit tegen Dombo
15 december

Helaas ging op 14 december (we waren in onze thuiswedstrijd te gast bij Multibridge in Pijnacker) de eerste ronde wedstrijd verloren met duidelijke cijfers: 128-188. In theorie is er nog een kans om door te gaan (enkele beste verliezers gaan door), maar dat is een minieme kans. Het DBC team bestond uit de vaste paren : Jos/Max, Noud/HenkJan, Paul/PeterJan, Sijke/Richard, aangevuld met twee gelegenheidsparen : Jaap Roos en JanPeter Leentfaar, resp. Hans Nijsse en Frank van Glabbeek. Kees van der Weijden was de wedstrijdleider.

DBC 1 eindigt in linker rijtje van de Eerste Divisie
11 december

Dit weekend (10-11 december) was het laatste van de vier week enden van de Eerste Divisie viertallen. Na een matig begin stond DBC-1 (met Kees Schipper/ Fred Heemskerk, Joop Meijs / Anneke van der Meer en Geert van Dort/ Martin Schaaper; enkele keren zijn Paul van Raaij en Poul Grashoff ingevallen) steeds onder de degradatiestreep. Tot het laatste weekend: de allereerste wedstrijd in het slotweekend werd met 20-0 gewonnen. In deze wedstrijd een bijzondere score van Joop/Anneke: op een spel scoorden zij +5200 (6R !! -10 door de tegenpartij). Daarna bleef het team in the winning mood en ten slotte eindigde het team nog op de 8e plaats (van de 24 teams). Een geweldige prestatie. Zo ook van Gehaktmolen 1 (Met Willem jan Maas / Hedwig van Glabbeek en Bas van der Hoek / Leo Hofland): zij eindigden op de 10e plaats. Volgend weekend sluit de District viertallen competitie en begin volgend jaar de Tweede Divisie Viertallen. Daarover wordt later bericht.

Tafelbegeleiders nodig voor nieuwe cursus minibridge op basisschool in Delft
5 december

Donderdag 12 januari 2023 start weer een nieuwe cursus minibridge voor leerlingen van de basisschool aan het Koningsplein in Delft. We zijn nog op zoek naar enkele tafelbegeleiders. Als iemand hiervoor belangstelling heeft, graag contact opnemen met Henk den Boer of Kees Schipper.