N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
DBC wint eerste Klaas Munneke Trofee
9 juni

Op zaterdag 8 juni organiseerde het District Delft e.o. een toernooi met een leuke opzet en een bijzondere prijs: de Klaas Munneke Trofee. Ter ere van Klaas, die vele jaren lang de wedstrijden van het District succesvol heeft georganiseerd. Voor het District was dit een uitgestelde Lustrumdrive. De opzet was dat iedere club in het District een team kon afvaardigen met drie paren, die ieder in aparte lijnen speelden. De parenscores van de drie paren worden bij elkaar opgeteld. DBC werd de trotse winnaar van de eerste keer dat de Klaas Munneke Trofee werd uitgereikt. In de totaalstand van de 17 teams werd DBC eerste met 181,41 (dus ruim 60% gemiddeld per paar!) op korte afstand gevolgd door PBC (Pijnacker, 177,15) en als derde eindigde Nootdorp (165,46). Gefeliciteerd voor de paren: Peter en Leontien Hoogweg, Kees van der Weijden en Taleb Ameri, Henk-Jan van 't Hof en Arianne van Eck. Zie ook het bericht, de foto met de winnaars en de gedetailleerde uitslagen op de site van het District

Dick van Waarde overleden
3 juni

Vandaag kregen we het bericht dat Dick van Waarde is overleden. Dick was lange tijd lid van DBC, maar was al vele jaren niet aanwezig op de clubavond. Dick speelde in de vorige eeuw samen met Rob van Tilburg. Samen met Rob werd Dick in 1971 landskampioen bij de jeugdparen. We wensen zijn echtgenote en familie/vrienden alle sterkte toe.

Jos en Jeroen winnen brons op NK Seniorenparen
26 mei

Zondag 26 mei was er het NK Seniorenparen. 43 paren namen eraan deel. In het linkerrijtje kwamen de DBC-ers Jos vd Dool en Jeroen vd Slik, zij werden zelfs 3e met 59,11%! Een geweldig resultaat waarmee we Jos en Jeroen van harte feliciteren.

Cor Lamain overleden
21 april

Vanochtend (21 april) is Cor Lamain in zijn slaap overleden. Op het moment van overlijden verbleef Cor in het ziekenhuis vanwege een (langslepende) prostaat kanker. Cor was lid van (vooral) ODD en ook in periodes van DBC; ook was hij actief bij Hudito (Hockey). Sinds 2014 was Cor lid van DBC en speelde hij met Anne-Marie Visser. Op 10 maart 2020 speelde hij zijn laatste wedstrijd op de DBC clubavond. Daarna kon vanwege de Corona maatregelen niet meer live gespeeld worden. Online bridgen voelde Cor niet voor ("vanwege mijn werk zit al vele uren achter het scherm", zo verklaarde Cor). Toen het live bridgen weer kon, was Cor niet meer in staat om 's avonds nog te spelen. Cor was vrolijk aan tafel, lachte veel. Wel kon hij soms aan tafel "exploderen", maar het prettige aan Cor was dat in het volgende spel dit alweer weg was. Onze condoleances aan zijn vrienden en familie.

Helaas, DBC Hoofdklassebekerteam uitgeschakeld op de rand van de finale na een nipte nederlaag
18 april

Tegen PAS (Leiden) werd de thuiswedstrijd in De Ruimte nipt verloren :137-144. In de eerste vijf rondes stond DBC nog voor, maar de laatste ronde kwam PAS toch nog bovendrijven. Niettemin een goede prestatie van het team. Sijke en Richard (+25) scoorde het best van alle paren in de Butlerstand, ook Jaap en Arianne (+20) scoorden een flinke plus. Met dank aan Kees Schipper die de wedstrijdleiding verzorgde en aan Rob Dankers die de spelers van een hapje en een drankje voorzag.

driemanschap Jaap, Fred en Kees winnen Kampioenscompetitie (nu met foto!)
23 maart

Het sportieve hoogtepunt van de jaarlijkse clubavonden bij DBC is de Kampioenscompetitie. Dit jaar wonnen Jaap Brulleman, Fred Heemskerk en Kees Schipper deze competitie (in wisselende paarsamenstelling) met (overall) 58,85%. Frans ten Brink en Schelte Wijma eindigden als 2e met 58,14%; Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas als 3e met 56,20%. Winnaars van de B-lijn werden Jos en Koos van Kan. Allen gefeliciteerd! Nog een extra dank aan Jos van Kan, die de gehele competitie "begeleidde" met zijn wekelijkse rapportage (zie het weekspel). Bijgaand de foto waarop het driemanschap Kees, Fred en Jaap (waar Anke Wijma de honneurs waarnam voor Jaap) de beker uitgereikt kreeg van TC voorzitter Hein van Dort.

Hedwig en Willem jan DERDE in NK gemengde paren
18 maart

Zaterdag 16 maart was de halve finale van het NK gemengde paren. Van de 72 paren plaatsten 40 paren zich voor de finale op zondag 17 maart. De resultaten van zaterdag werden meegenomen naar de uiteindelijke uitslag. In de finale haalden Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas een uitstekend resultaat. Zij werden DERDE met ruim 58% en eindigden op het podium (in het NBB centrum is dat podium een trap, zie de foto op bridge.nl). Van harte gefeliciteerd! Rosalind Hengeveld (met Jack van Voorn) scoorde een verdienstelijke 14e plaats met ruim 54%.