N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Maandagmiddag 15 spelletjes op Step
25 november

ODD (Peter van Hemmen) organiseert iedere maandagmiddag vanaf 16 uur tot ongeveer 17.30 uur 5 rondes van 3 spellen op Stepbridge, in totaal dus 15 spellen. Deze drive staat open voor ieder lid van een bridgeclub in Delft, dus ook de leden van de Delftse Bridgeclub zijn van harte welkom. Voor ieder die mee wil doen, meld je aan bij Peter van Hemmen: pvhemmen@gmail.com.

Mini bridge gaat januari 2022 weer door; tafelbegeleiders worden nog gezocht
16 november

Verleden jaar is het mini bridge (op een basisschool in Delft) abrupt gestopt vanwege Corona. Maar in januari zal de cursus mini bridge op dezelfde basisschool (voor groep 8) weer gestart worden. Hans Nijssen en Jacqueline de Vos Burchart zijn de docenten. wel wordt nog gezocht naar enkele tafelbegeleiders. Wie hiervoor interesse heeft, zie de website van het district, www.nbbdelft.nl en klik dan "jeugd" aan.

Lustrum foto's 1984 opgeduikeld
12 november

Hoe bijzonder is dat? Via de zoon Ruud van oud dbc lid Bert van Spaandonck zijn de lustrum foto's van 1984 naar boven gekomen. Wie herkent de matadoren nog nu we al bijna 40 jaar verder zijn? Webmaster Paul heeft tevens de foto library van een nieuw jasje voorzien en ik denk dat het er gelikt uit ziet. De library is hier te vinden.

Dinsdagavond 9 november een clubavond op Stepbridge
8 november

Vanwege de COVID besmettingen van de laatste dagen (ook bij twee spelers op de clubavond van verleden week; de besmetting is waarschijnlijk na de clubavond) en signalen van diverse andere leden over verkoudheid is door het bestuur van DBC besloten om de live clubavond in De Ruimte af te gelasten. We hopen op deze manier het aantal besmettingen (ook bij reeds gevaccineerde personen) niet extra te laten oplopen. Als alternatief wordt op Stepbridge een parenwedstrijd door DBC georganiseerd. Kees van der Weijden heeft zich bereid getoond om als wedstrijdleider op te treden.

Klaas Munneke wint Honneurdrive
18 oktober

De NBB organiseerde afgelopen zaterdag de zgn honneurdrive, bedoeld voor vrijwilligers die zich voor de organisatie van het bridgen inspannen. Met recht geheten de honneurdrive. Dit keer won Klaas Munneke deze drive samen met zijn gelegenheidspartner Hans Taal. Klaas en Hans zijn actief binnen het districtsbestuur. Klaas kennen we natuurlijk als DBC-lid maar ook al heel lang als wedstrijdsecretaris van het District Delft. Felicitaties aan de winnaars!

Viertallen competities van start zowel binnen de club als landelijk en in district
13 oktober

De interne viertallencompetitie is gisteren (12 oktober) van start gegaan. Een erg leuke afwisseling, deze speelvorm! Landelijk is afgelopen weekend ook een start gemaakt met de Tweede Divisie regio's waar DBC-teams spelen. Dit jaar drie teams, DBC kreeg een extra team toegewezen. Op de NBB site (bridge.nl en dan uitslagen NBB) kan je terugzien hoe deze drie teams hebben gepresteerd. Voorts zijn er gewoontegetrouw vele DBC-ers die bij andere teams meespelen in Eerste Divisie of Tweede Divisie. Als we goed hebben geteld, zijn het maar liefst 15 DBC-ers buiten de DBC teams en 17 in de DBC teams. In totaal dus 32, ongeveer een derde van het ledenbestand speelt dus Eerste of Tweede Divisie viertallen. Zie overigens het nieuwe weekspel van deze week, niet alleen over de spellen van de eerste interne viertallen dit keer, maar ook een spel uit de Tweede Divisie. Ten slotte start deze maand ook het viertallen van het District. Iets minder DBC teams (4) dan normaal doen eraan mee.

Fred Heemskerk en Kees Schipper winnen met overmacht de finale van de zomerdrives
30 augustus

Met liefst 73,21% winnen Fred en Kees de laatste (en tevens finale) zomerdrive van DBC deze zomer. Op gepaste afstand werden Martin van Leeuwen/Hans Nijssen en Ronald Vedder/Cristian Raducanu gedeeld tweede met 56,55%. Op 29 augustus start DBC weer met de clubavonden, in eerste instantie een bijzondere startdrive. Jaap Roos heeft hierover de leden geïnformeerd.