N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Fred Heemskerk en Kees Schipper winnen met overmacht de finale van de zomerdrives
30 augustus

Met liefst 73,21% winnen Fred en Kees de laatste (en tevens finale) zomerdrive van DBC deze zomer. Op gepaste afstand werden Martin van Leeuwen/Hans Nijssen en Ronald Vedder/Cristian Raducanu gedeeld tweede met 56,55%. Op 29 augustus start DBC weer met de clubavonden, in eerste instantie een bijzondere startdrive. Jaap Roos heeft hierover de leden geïnformeerd.

Schaal Stafvlaeymans 2021 toernooi in Deurne (België) en Yaël Topiol op weg naar WK ?
27 augustus

Eerder al gemeld dat deze week de Erasmus Schaak en Bridge week wordt gespeeld, met afsluitend een open paren toernooi op zondag 29 augustus. We werden attent gemaakt op een alleraardigst viertallen toernooi in Deurne België: Het Schaal Stafvlaeymans 2021 toernooi in Deurne op zaterdag 4 september. Voor info en inschrijving: zie www.rivierabridgeclub.be. Overigens over België gesproken: deze dagen moedigen we (naast de Nederlandse teams) ook de Belgische dames aan in hun poging om zich te kwalificeren voor het WK volgend jaar. Het DBC lid Yaël Topiol doet mee met de Belgische dames. De stand van nu (donderdagochtend vroeg) geeft aan dat Yaël en haar teamgenoten nog support kunnen gebruiken. Daarom vanuit deze plaats: hup Yaël!

Erasmus Bridge- en Schaakweek 21 -29 augustus
9 augustus

Het live bridge begint langzamerhand weer gestalte te krijgen. Natuurlijk de zomerdrives bij DBC en vanaf 31 augustus weer de clubavonden. Ook is er weer een voorzichtige start van de toernooien. In Rotterdam wordt de spits afgebeten met de Erasmus Bridge- en Schaakweek van 21-29 augustus. Alleen al vanwege de kennismaking met de nieuwe locatie van o.a. De Lombard is deelname aan één van de wedstrijdvormen aan te bevelen. De nieuwe locatie is het CHIO gebouw in Kralingen, Rotterdam. Voor meer informatie zie: https://www.denksportcentrumrotterdam.nl/erasmus

Geslaagde start van het live bridge in De Ruimte; volgende weken blijven de zomerdrives van DBC
22 juli

Op 20 juli was het dan weer zover. Live bridge in De Ruimte (Mercuriusweg 1 in Delft). Een rustig begin met 17 paren, maar heerlijk om elkaar weer te ontmoeten en gewoon tussendoor met elkaar te kunnen praten. Onze speelgelegenheid is groot genoeg om nog meer paren te ontvangen, dus bij deze de uitnodiging om mee te doen. Vanwege de Corona maatregelen zijn we wel voorzichtig: aanmelden via de mail (zomerdrives@delftsebridgeclub.nl) en ook vragen we iedere deelnemer om te voldoen aan de regels voor toegang: niet verkouden (ook niet de huisgenoot) en voldoende gevaccineerd/hersteld en/of recent negatief getest. Voor iedereen (ook niet leden) is het gratis. Wel zijn er prijzen (wijn of bonbons).

Dinsdag 20 juli spelen we eindelijk weer Live in De Ruimte! (aangepast nieuwsbericht)
6 juli

Vanavond,dinsdag (13 juli) nog via Stepbridge, maar daarna kunnen we vanaf 20 juli (aanvang 19.50 uur) weer terecht in De Ruimte. Ipse heeft ons het groene licht gegeven. Uiteraard zijn er nog belangrijke voorwaarden vanwege Covid waaraan een ieder moet voldoen. Aanmelding vooraf is verplicht (via email naar zomerdrives@delftsebridgeclub.nl). We zullen o.a. bij de ingang vragen of de deelnemers (kunnen) beschikken over een toegangsbewijs. Voorts gebruik maken van handgel en afstand bewaren. Voor leden zijn de zomerdrives gratis, ook niet-leden kunnen gratis meedoen. Sinds de laatste keer dat we speelden in De Ruimte zijn er veranderingen doorgevoerd (parkeerbeleid, rookbeleid (in principe ook niet in de tuin)). Over parkeren: in deze buurt (parkeerzone Z) betaald parkeren ook in de avond, met name aan de Mercuriusweg en Papsouwselaan. Parkeren aan de Icarusweg en op het Minervaplein (minder dan vijf minuten lopen) is nog wel gratis.

Bas van der Hoek wint landelijk Seniorenparen toernooi, Leo Stok winnaar Lente toernooi van District
29 mei

Het was zaterdag 29 mei druk op stepbridge: Er was een landelijk Senioren paren toernooi (81 paren) en een Lente paren toernooi (39 paren) van het District. In totaal 18 DBC-ers namen deel aan (één van) deze toernooien. Alle 18 eindigden in het linkerrijtje. Op het landelijke seniorenfront won Bas (met zijn seniorenpartner Leo Hofland). Peter Ladan (met Peter Seij) werd 3e, Peter en Leontien Hoogweg 18e en Bastianne Mulder 41e. Het Districtstoernooi werd gewonnen door Leo Stok (samen met echtgenote Esther) op grote afstand gevolgd door Kees Schipper en Henk den Boer (2e). Hedwig en Willem jan werden 3e, Mike Reuser (met Gerard vd Beukel) 4e, Hein van Dort met Gert Olsder / Niek Kriens 5e, Ronald Vedder en Poul Grashoff 8e en Klaas Munneke en Pieter Hilferink 18e. Kees van der Weijden was de WL bij het Districtstoernooi. En nu genieten van de zon (en voor de winnaars ook van de prestaties).

Club parentoernooi over zes avonden: een spannende ontknoping; vanaf komende week een butlertoernooi
20 mei

Aan de eerste online paren competitie van DBC hebben vele paren deelgenomen (28 paren). Het was spannend tot op het allerlaatst: na de voorlaatste avond hadden Bas en Iwan een riant ogende voorsprong van meer dan 1% op Hedwig en Willem jan. Edoch, op de laatste avond wisten Hedwig en Willem jan een overtuigende inhaalrace in te zetten en eindigden ze (overall) met een mooie 56,5% op de eerste plaats. Applaus! Dat "paren" een spelletje is waar je ook na mindere resultaten moet blijven zitten, lieten Hedwig en Willem jan zien: de eerste twee avonden scoorden ze minder dan 50%, maar vervolgens de laatste vier avonden gemiddeld boven de 60%. Moraal (aldus fluistert de nieuwe voorzitter van de TC, Hein van Dort, ons in): Wanhoop niet als het een keertje (of twee) tegen zit. Een eervolle vermelding voor Fred en Kees die de hoogste score op een avond hebben neergezet: 65,82% op de derde zitting (koningsdag). Peter (Hoogweg) en Ton bewandelden de middenberm en eindigden het dichtst bij de 50%: geen toeval want al hun scores zaten in een nauwe bandbreedte rondom de 50% (tussen 47 en 54%). Vanaf volgende week begint de butlercompetitie (ook zes avonden). De TC verzint prijzen voor de allover nummer 1, het paar dat het dichts bij de "0" scoort en een prijs voor een paar dat een aanmoedigingsprijs verdient.