N I E U W S

Wij weten het lang niet altijd als er interessant nieuws is!
Daarom vragen wij: Als je iets leuks voor het Nieuws hebt,
stuur dan even een , dan zetten wij het op het Nieuws!
Bas van der Hoek wint landelijk Seniorenparen toernooi, Leo Stok winnaar Lente toernooi van District
29 mei

Het was zaterdag 29 mei druk op stepbridge: Er was een landelijk Senioren paren toernooi (81 paren) en een Lente paren toernooi (39 paren) van het District. In totaal 18 DBC-ers namen deel aan (één van) deze toernooien. Alle 18 eindigden in het linkerrijtje. Op het landelijke seniorenfront won Bas (met zijn seniorenpartner Leo Hofland). Peter Ladan (met Peter Seij) werd 3e, Peter en Leontien Hoogweg 18e en Bastianne Mulder 41e. Het Districtstoernooi werd gewonnen door Leo Stok (samen met echtgenote Esther) op grote afstand gevolgd door Kees Schipper en Henk den Boer (2e). Hedwig en Willem jan werden 3e, Mike Reuser (met Gerard vd Beukel) 4e, Hein van Dort met Gert Olsder / Niek Kriens 5e, Ronald Vedder en Poul Grashoff 8e en Klaas Munneke en Pieter Hilferink 18e. Kees van der Weijden was de WL bij het Districtstoernooi. En nu genieten van de zon (en voor de winnaars ook van de prestaties).

Club parentoernooi over zes avonden: een spannende ontknoping; vanaf komende week een butlertoernooi
20 mei

Aan de eerste online paren competitie van DBC hebben vele paren deelgenomen (28 paren). Het was spannend tot op het allerlaatst: na de voorlaatste avond hadden Bas en Iwan een riant ogende voorsprong van meer dan 1% op Hedwig en Willem jan. Edoch, op de laatste avond wisten Hedwig en Willem jan een overtuigende inhaalrace in te zetten en eindigden ze (overall) met een mooie 56,5% op de eerste plaats. Applaus! Dat "paren" een spelletje is waar je ook na mindere resultaten moet blijven zitten, lieten Hedwig en Willem jan zien: de eerste twee avonden scoorden ze minder dan 50%, maar vervolgens de laatste vier avonden gemiddeld boven de 60%. Moraal (aldus fluistert de nieuwe voorzitter van de TC, Hein van Dort, ons in): Wanhoop niet als het een keertje (of twee) tegen zit. Een eervolle vermelding voor Fred en Kees die de hoogste score op een avond hebben neergezet: 65,82% op de derde zitting (koningsdag). Peter (Hoogweg) en Ton bewandelden de middenberm en eindigden het dichtst bij de 50%: geen toeval want al hun scores zaten in een nauwe bandbreedte rondom de 50% (tussen 47 en 54%). Vanaf volgende week begint de butlercompetitie (ook zes avonden). De TC verzint prijzen voor de allover nummer 1, het paar dat het dichts bij de "0" scoort en een prijs voor een paar dat een aanmoedigingsprijs verdient.

Landelijke paren toernooien beslist
25 april

Zaterdag (24 april) was de laatste (4e) speeldag voor de landelijke paren toernooien. In het toernooi voor Meesterklasse paren gecombineerd met Eerste Divisie paren namen 36 paren deel, onder wie 5 DBC-ers. Hedwig met Willem jan eindigde als 16e, Bas (met Leo) al 22e en Peter met Ron als 30e. in het toernooi voor Tweede Divisie paren namen 63 paren deel, onder wie 9 DBC-ers: Hein met (afwisselend) Niek of Gert eindigde als 8e, Geert (met Martin) als 13e, Mike (met Gerard) als 15e, Rosalind met Mieneke als 19e en Anton met Leo als 26e. Iedere speler in dit toernooi in het linker rijtje. Een prima prestatie.

Jos en Max bovengemiddeld in finale Ruitenboer
19 april

Zondag 18 april was het zover: de online finale van het Ruitenboertoernooi. Jos Jansen en Max Hendriks hadden zich goed geplaatst voor deze finale waaraan maar liefst 142 paren aan deel namen. Jos en Max eindigeden als 61e, boven de 50% en in het linker rijtje.

Jos en Max naar finale Ruitenboer
29 maart

Zondag 28 maart werd in vijf regio's de halve finales van het Ruitenboer toernooi gespeeld. Ook in de online versie van dit toernooi doen erg veel paren eraan mee. In de regionale halve finale waar de geplaatste DBC paren aan meededen, waren er maar liefst 157 paren die streden voor een plaats in de finale (de eerste 32 plaatsten zich). Jos Jansen en Max Hendriks voldeden ruim aan deze eis en werden 13e. We wensen Jos en Max alle succes toe in de finale (zondag 18 april)! De andere DBC paren slaagden helaas niet om zich te plaatsen, al waren Job en Desiree Scheffers wel erg dichtbij (zij werden 33e .... met nog een prima percentage van 54,28%). Op zaterdag was de eerste zitting van de landelijke paren toernooien voor Meesterklassers/Eerste Divisie paren resp. Tweede Divisie paren. Hieraan nemen vele DBC-ers deel. Berichtgeving hierover volgt na de laatste zitting.

Pieter Hilferink hoogst scorende DBC-er in landelijk toernooi voor gemengde paren
14 maart

Zaterdag 13 maart een dag lang (42 spellen, 14 ronden) een landelijk toernooi voor gemengde paren organiseerde de NBB. Dat viel wel in de smaak, want maar liefst 150 paren namen eraan deel. Met uiteraard deelname van meerdere DBC-ers. Niet in de top, maar wel in het linkerrijtje (meer dan 50%) eindigen de volgende DBC-ers: Pieter Hilferink (mat Marjan Smit) werd 38e, direct gevolgd door Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas. Voorts: Leo Stok (met Esther Stok), Joop Meijs en Anneke van der meer, en Leontien en Peter Hoogweg.

Gehaktmolen teams struikelen in kwartfinale van landelijk viertallentoernooi (2e divisie niveau)
22 februari

Beide teams (GHM buiten met o.a. Hein/Niek en GHM 3 met Iwan/Robbert en Egbert/Henk) wonnen wel overtuigend hun achtste finale partij, maar verloren met klein verschil de kwartfinale. In het troosttoernooi geen bijzondere resultaten van DBC-ers. Klaas scoorde met zijn PBC 2 team nog een eervolle vierde plaats (van 23 teams).