NIEUWS ARCHIEF

5 februari Rosalind 4e in Bondsklasse A vrouwenparen en Bastianne 1e in Bondsklasse B

Het weekend van 4 en 5 februari werden de wedstrijden Bondsklasse A en B van de vrouwen paren gespeeld. In de Bondsklasse A stond Rosalind (met - de ons nog bekende - Mieneke) eerste na de zaterdag, maar op de tweede dag moesten ze een stapje terug doen; helaas net geen podiumplek, Rosalind en Mieneke eindigen op de 4e plaats. Wel natuurlijk een knappe prestatie. In de Bondsklasse B maakten Bastianne (met Susan Joosten) de omgekeerde beweging: 4e na de eerste dag en 1e (!) op het eind. Prachtig resultaat! Gefeliciteerd Bastianne en Susan!

29 januari DBC 2 eindigt in middenmoot, wel nog in linkerrijtje

Zaterdag 28 januari was de laatste speeldag van Tweede Divisie regio Zuid-West. DBC 2 (Peter Ladan, Ron van der Werf, Jeroen van der Slik en Jos van den Dool) eindigde op de 6e plaats (van de 14 teams). Op de laatste dag moest DBC 2 aantreden met maar liefst 3 vervangende spelers (Mike Reuser, Paul van Raaij en Rudy Visser). Kampioen werd Leidschenhage 1. Gehaktmolen (met veel DBC-ers: Hein van Dort, Niek Kriens, Gert Olsder, Anne-Marie Visser, Robbert Aeyelts Averink, Jolande Bosch, Iwan Doyer en voorts nog Staf Franssen) deed ook mee voor de hoofdprijs, maar eindigde uiteindelijk op 7 VP's van de nr 1 op de derde plaats.

10 januari Workshop dubbele checkback van Aarnout Helmich

Op 12 februari geeft Aarnout Helmich in Rotterdam een workshop met als onderwerp dubbele checkback. Als u wilt deelnemen kunt u contact opnemen met Aarnout. Meer gegevens vindt u in dit document.

18 december DBC teams in de Hoofdklasse Viertallen van District Delft deden niet mee voor de hoofdprijs

Zaterdag 17 december 2022 was de slotdag van het Districtsviertallen. Op deze dag moesten nog twee wedstrijden gespeeld worden. De DBC teams konden geen potten breken in deze competitie. DBC 5 (met Paul/PeterJan en Jaap/Arianne; Rudy Visser was invaller) was het beste DBC team op de 5e plaats (van de intitotaal 10 teams). Pal daarachter DBC 3 (met Jos/Koos en Sijke/Richard; Frank van Glabbeek was invaller) en op de 9e plaats DBC 4 (Jos/Max en Noud/HenkJan). Toch nog wel felicitaties voor DBC-ers want het Pijnackerse (PBC) team van Klaas Munneke (met Jos Streng) en Pieter Hilferink (met Marjan Smit) werd overtuigend (bijna 15 VP voor op de 2e plaats) kampioen en promoveert naar de Tweede Divisie. Vanaf de start stond dit team al bovenaan. Mooi werk van Klaas, Pieter en hun partners!

15 december DBC Hoofdklassebeker team onderuit tegen Dombo

Helaas ging op 14 december (we waren in onze thuiswedstrijd te gast bij Multibridge in Pijnacker) de eerste ronde wedstrijd verloren met duidelijke cijfers: 128-188. In theorie is er nog een kans om door te gaan (enkele beste verliezers gaan door), maar dat is een minieme kans. Het DBC team bestond uit de vaste paren : Jos/Max, Noud/HenkJan, Paul/PeterJan, Sijke/Richard, aangevuld met twee gelegenheidsparen : Jaap Roos en JanPeter Leentfaar, resp. Hans Nijsse en Frank van Glabbeek. Kees van der Weijden was de wedstrijdleider.