NIEUWS ARCHIEF

20 november Externe viertallen in het district en op landelijk niveau onderweg: 50 DBC-ers actief

Er zijn vele DBC-ers actief in het viertallen in het District en op landelijk niveau. Deze competities zijn halverwege. Later worden de resultaten vermeld. Voor nu een inkijk in het aantal DBC-ers dat meedoet aan deze viertallen competities. In de Eerste Divisie (landelijk niveau) speelt DBC 1 (6 spelers) en bij andere teams in de Eerste Divisie (Gehaktmolen 1 en Buitenhof 1) spelen 5 DBC-ers, in totaal dus 11 DBC-ers actief in de Eerste Divisie. In de 2e Divisie speelt DBC-2 (5 spelers) in de regio Holland-Zuid. Bij andere teams (Lombard 5 en 6, Pijnacker 2 en Buitenhof 3) in de 2e Divisie in deze regio en in de regio Zuid-West spelen nog 15 DBC-ers. In totaal 20 DBC-ers actief in de 2e Divisie. Op Districtsniveau (District Delft) spelen twee DBC teams (DBC 3 en 4)in de Hoofdklasse (10 spelers) en bij een ander team (Pijnacker 3) nog 1 DBC-er. In de 1e Klasse is er één DBC team (DBC 5; 5 spelers) actief en bij een ander team (ODD 4) ook nog een DBC-er. In de 2e Klasse geen DBC teams maar wel 2 DBC-ers actief in ODD5. Alles bijeen zijn er maar liefst 50 DBC-ers actief in het Externe Viertallen. Een drukke tijd voor hen.

4 september Zomeravonde lessen/praatjes online

Leuk nieuws alle lessen die zijn gegeven tijdens de zomeravonddrives staan online op youtube.
Je kunt ze vinden door te zoeken op"DBCPraatjes" je kan ook zoeken op de naam van de presentator of het onderwerp.
Tot slot, met dank aan Kees van der Weijden is er een playlist beschikbaar die je via deze link kunt vinden.

30 augustus Bas bereikt kwartfinale WK seniorenteams maar verliest in de kwartfinale van favoriet Polen

Momenteel (in Marokko) vindt het WK plaats. O.a. het WK voor seniorenteams. Namens Nederland doen Bas van der Hoek (met Leo Hofland) eraan mee, Het seniorenbridge is de laatste jaren enorm in kwaliteit gegroeid, maar het lukt Bas en co om 6e te worden in de Round Robin (van de 24 teams). Eeen voortreffelijke prestatie! In de kwartfinale moesten zij het opnemen tegen de torenhoge favoriet Polen. Het was een spannende wedstrijd over twee dagen. Na de 4e van de 6 sessies stond het nog ongeveer gelijk, maar helaas verloren Bas en co de laatste twee sessies. In de stand is niet verwerkt dat Polen nog 12 imps straf kregen. Het verschil was in feite een enkel spelletje: als Bas/Leo een 6R zouden maken, dan waren ze door naar de volgende ronde; helaas ging het slam down. Jammer, maar met trots kunnen ze weer naar Nederland terugkeren.

30 augustus Mike en Auke winnen de finale van de Zomerdrives

29 augustus was de finale van de Zomerdrives. Een spannende wedstrijd. Vier paren eindigden boen net iets boven de 60%. Mike Reuser met Auke Punter waren de gelukkigen, die met één puntje eindigden voor twee paren die de tweede plaats deelden: Kees en Fred resp Hein en Niek. Vierde werden Jos en Jeroen (die tot de laatste ronde de eerste plaats stevig in handen leken te hebben). De zomerdrives zijn succesvol verlopen, ook vanwege het cursus halfuurtje vooraf aan de wedstrijd. Een initiatief van Kees van der Weijden en in de uitvoering speelde Kees ook de hoofdrol. Zie het Weekspel van deze zomer. Hartelijk dank Kees voor je inzet!
 

23 augustus Dinsdag 22 augustus de laatste avond van de Zomer Intercity

Het was deze dinsdagavond een drukke boel in de Ruimte (en op de parkeerplaats). Naast de cursus in het begin van de avond (gegeven dit keer door de regisseur van de cursussen, Kees van der Weijden) en de gebruikelijke zomerdrive (dit keer met 18 paren) was er de laatste avond van de Zomer Intercity tussen de vier steden Rotterdam, Amsterdam, Delft en Leiden. Iedere stad kwam met drie viertallen, in totaal werden 12 tafels bezet. De vorige jaren werden door Delft gewonnen. Dit keer was Rotterdam de winnaar en werd Delft 3e.