NIEUWS ARCHIEF

29 maart Jos en Max naar finale Ruitenboer

Zondag 28 maart werd in vijf regio's de halve finales van het Ruitenboer toernooi gespeeld. Ook in de online versie van dit toernooi doen erg veel paren eraan mee. In de regionale halve finale waar de geplaatste DBC paren aan meededen, waren er maar liefst 157 paren die streden voor een plaats in de finale (de eerste 32 plaatsten zich). Jos Jansen en Max Hendriks voldeden ruim aan deze eis en werden 13e. We wensen Jos en Max alle succes toe in de finale (zondag 18 april)! De andere DBC paren slaagden helaas niet om zich te plaatsen, al waren Job en Desiree Scheffers wel erg dichtbij (zij werden 33e .... met nog een prima percentage van 54,28%). Op zaterdag was de eerste zitting van de landelijke paren toernooien voor Meesterklassers/Eerste Divisie paren resp. Tweede Divisie paren. Hieraan nemen vele DBC-ers deel. Berichtgeving hierover volgt na de laatste zitting.

14 maart Pieter Hilferink hoogst scorende DBC-er in landelijk toernooi voor gemengde paren

Zaterdag 13 maart een dag lang (42 spellen, 14 ronden) een landelijk toernooi voor gemengde paren organiseerde de NBB. Dat viel wel in de smaak, want maar liefst 150 paren namen eraan deel. Met uiteraard deelname van meerdere DBC-ers. Niet in de top, maar wel in het linkerrijtje (meer dan 50%) eindigen de volgende DBC-ers: Pieter Hilferink (mat Marjan Smit) werd 38e, direct gevolgd door Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas. Voorts: Leo Stok (met Esther Stok), Joop Meijs en Anneke van der meer, en Leontien en Peter Hoogweg.

22 februari Gehaktmolen teams struikelen in kwartfinale van landelijk viertallentoernooi (2e divisie niveau)

Beide teams (GHM buiten met o.a. Hein/Niek en GHM 3 met Iwan/Robbert en Egbert/Henk) wonnen wel overtuigend hun achtste finale partij, maar verloren met klein verschil de kwartfinale. In het troosttoernooi geen bijzondere resultaten van DBC-ers. Klaas scoorde met zijn PBC 2 team nog een eervolle vierde plaats (van 23 teams).

11 februari Helaas stopt het (hoofdklasse) beker avontuur

Woensdagavond viel het doek in de derde ronde van de hoofdklassebeker. DBC-2 (DBC-1 was al eerder uitgeschakeld) verloor met ruime cijfers van Bricas. Het DBC team bestond uit Harry Geelen/Rudy Visser, Peter/Leontien Hoogweg, Frank van Glabbeek/Bastianne Mulder en Roland Vedder/Richard Paalman.

8 februari Prestaties DBC-ers in Nationale en Internationale toernooien

Afgelopen weken was het druk met diverse nationale en internationale toernooien. Online uiteraard, op BBO (internationaal) of Step (nationaal). Hoe presteerden onze clubgenoten? Bas van der Hoek was erg actief in belangrijke toernooien: in de Transatlantic Seniorscup (zeg maar het WK online voor seniorenteams) speelde hij met partner Leo Hofland in het team Nederland 2 (Willem jan Maas deed in het begin ook mee met dit team) en eindigde in dit supersterke veld (met deelname Zia, Meckstroth, Hamman om enkelen te noemen) op de 21e plaats (van de 34). Op het nationale vlak speelde Bas (ook weer met Leo) het online viertallen A (voor teams van Eerste divisie en Meesterklasse) met als nevenpaar Willem jan en Hedwig van Glabbeek. Dit team (onder de naam Gehaktmolen 1) eindigde keurig in het midden, maar plaatste zich helaas niet voor de halve finale. Voor teams van de Tweede Divisie werd het online Viertallen B georganiseerd. Daar speelden veel DBC-ers in mee, om te beginnen in het team GHM Buiten (met Hein van Dort, Niek Kriens, Gert Olsder (invaller), Poul Grashoff en verder ex-DBC-ers Ronald Kuip, Anke Wijma en (onze "eigen" WL) Dirk Pieters). Dit team won met grote overmacht (alle twaalf partijen werden gewonnen) de voorronde in een veld met 39 teams. Vanwege het Swiss karakter een indrukwekkende prestatie, want ze speelden louter tegen andere topteams in de rangschikking. Ook plaatste het team Gehaktmolen 3 (Egbert Meijer/Henk den Boer, Jolande Bosch/Robbert Aeyelts Averink/Iwan Doyer) zich op de valreep bij de laatste 16 voor het spelen van de achtste finales. De teams onder de naam DBC (Delftse BC: Peter Ladan/Ron van der Werf met Jeroen van der Slik en Jos van den Dool, en DBC Red: Kees Schipper/Fred Heemskerk, Anneke van der Meer/Joop Meijs en Geert van Dort/Paul van Raaij) redden het niet. Het team DLC (met louter DBC-ers: Anne-Marie Visser/Mike Reuser, Anton Beugelink/Leo Stok) struikelde over de laatste horde en plaatste zich net niet bij de eerste 16. Een Pijnackers team (PBC 2 met o.a. Klaas Munneke en Pieter Hilferink) kwam 3 VP tekort. Noa Kant speelde met de NBB aspiranten mee en haalde met zijn team ook de streep niet. 20 en 27 februari het vervolg van de Online Viertallen B.