NIEUWS ARCHIEF

10 juli Zomerdrives en bridgepraatjes van aquit gegaan

Vanwege het EK voetbal startte de zomer van DBC pas op 9 juli. Jos van Kan was als eerste met een bridgepraatje (over dwangposities) en de zomerdrive werd een prooi voor Geert van Dort en Tijs Veugen. Komende dinsdagen zijn er vooraf aan de zomerdrives een bridgepraatje (m.u.v. dinsdag 23 juli, dan wel een zomerdrive maar geen bridgepraatje). Komende dinsdag is er een heel bijzondere spreker: de kersverse Europees Kampioen Senioren viertallen, Bas van der Hoek, houdt een praatje over uitkomen. Komt dat zien en horen! Het bridgepraatje start steeds om 19.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Bijwonen van het bridgepraatje is gratis en er is geen verplichting om daarna deel te nemen aan de zomerdrive.

4 juli Bas van der Hoek Europees kampioen met het NL Seniorenteam!

In Denemarken werden de Europese Kampioenschappen bridge gespeeld voor teams (Open, Vrouwen, Senioren resp. Mixed). Vandaag waren de laatste wedstrijden. Bij de senioren leidde het Nederlands Seniorenteam vrijwel de gehele competitie het veld, maar Polen (de gedoodverfde kampioen) was op kleine afstand. De laatste ronde moest de doorslag geven. Daarin verloor Polen dik van Frankrijk en het Nederlands team kon zich een kleine nederlaag tegen Engeland permitteren om met flinke afstand eerste te worden en dus Europees Kampioen. Een unieke prestatie van Bas van der Hoek spelend met Leo Hofland en de andere twee paren van het team: Willem van Eijck en Willem Godschalk resp. Jan Kolen en Jan Verhees! Alle zes spelers van harte gefeliciteerd !!!!!

27 juni Ook dinsdag 2 juli geen zomerdrive en geen bridgepraatjes

De Uefa heeft een schema bedacht met als gevolg dat ook dinsdag 2 juli het Nederlands voetbalelftal weer gaat spelen (om 18 uur tegen Roemeniƫ). Daarom ook op deze dinsdag geen bridgepraatje en geen zomerdrive. Op 9 juli starten we dan toch echt met de zomerdrives en de bridgepraatjes.

24 juni Zomerdrive op 25 juni gaat NIET door vanwege EK voetbal

De eerste zomerdrive van DBC, op 25 juni, gaat NIET door vanwege EK voetbal. Ook het bridgepraatje zal deze dag niet doorgaan.

23 juni Egbert Meijer en Robbert Aeyelts Averink winnen 39e Delftse Bridge Kroegentocht

Met mooi weer, wederom een nieuwe locatie (Het Meisjeshuis, vorig jaar was Sociƫteit Standvastigheid nieuw) waardoor het mogelijk werd om maar liefst 144 paren toe te laten, was de 39e Delftse Bridge Kroegentocht een geweldig succes. Het organiserend team onder leiding van Kees Schipper had het prima voor elkaar en kon enkele (technische) problemen adequaat oplossen. Alle complimenten voor Kees en zijn team (Jan Peter Leentfaar, Jos Verspaget, Ans Theissen, Peter Ladan, Paul Breukel en Fred Heemskerk) en ook alle leiders in de diverse locaties. Het bridgen was een spannende strijd met diverse paren nog dichtbij elkaar tot de laatste 6 spellen. Uiteindelijk wonnen clubgenoten Egbert Meijer en Robbert Aeyelts Averink met een percentage van 67,14 de 39e kroegentocht. Van harte gefeliciteerd! Tweede werden Onno Eskes en Adriaan Vos (66,52%), Derde clubgenoten Niek Kriens en Willem Horbach (66,49%, slechts 0,03% achter nr 2!) en Vierde clubgenoten Geert van Dort en Kees Schipper (66,24%). Allen ook gefeliciteerd!