NIEUWS ARCHIEF

26 mei Klaas Munneke benoemd tot erelid van het District Delft

18 jaar lang was Klaas DKL, dat is de organisator van de wedstrijden die door het District Delft werden opgezet. Viertallencompetities op Districtsniveau en de gemengde en open paren in het District werden door Klaas met verve georganiseerd. Bovendien nam hij ook initiatief tot het Buskruit toernooi en het Lente c.q. Herfst bridge. Klaas werd onderscheiden met de titel erelid van het District vanwege vooral deze verdiensten. Het nieuwe bestuur van het district kwam daartoe naar de clubavond van PBC. Het nieuwe bestuur bestaat uit Joyce Hofman (voorzitter), Hedwig van Glabbeek (secretaris), Roland van Ommen (DKL) en Hans Taal (clubadviseur).

13 mei DBC Elffersbekerteam tweede in finale, met minder dan 1 VP verschil met de winnaar

Drie tegenstanders (Bricas, Lunteren en Ruit), alle drie onderlinge wedstrijden gewonnen, maar helaas net niet genoeg voor de totaal overwinning. In VP's 0,8 tekort, in Imps 5 tekort. Erg jammer! Maar het team kan trots op zich zelf zijn want er werd prima gespeeld. Het team bestond uit: Anne-Marie Bennik/Wim Kampert, Joeri Freud/Jan Peter Leentfaar, Job/Desiree Scheffers en Hans Nijssen/Martin van Leeuwen.

25 april Bridge clinic voor studenten op 8 mei

De clubs ODD en DBC slaan de handen ineen om het bridge onder studenten te promoten. Jacqueline de Vos Burchart, Peter van Hemmen (beiden ODD) en Henk den Boer organiseren op 8 mei in een studentensociƫteit (CSR aan de Oude Delft) een bridge clinic om de aandacht voor bridge te stimuleren. De hoop is dat zo'n clinic (en wellicht meerdere clinics bij studenten- of sportverenigingen) zal leiden tot enthousiasme voor het volgen van bridgecursussen.
De flyer vindt u hier

22 april Mike Reuser wint Open Delftse Paren Kampioenschap

In de ons bekende De Ruimte organiseerde ODD het Open Delftse Paren Kampioenschap (voor de 2e keer, de eerste keer wonnen Gert Olsder en Hein van Dort). Goed georganiseerde wedstrijd (met prima lunch waarvoor Anneke Visser verantwoordelijk was) die werd gewonnen door Mike Reuser met zijn ODD maat Auke Punter. Tweede, derde en vierde werden de DBC paren Egbert Meijer / Henk den Boer resp. Gert Olsder / Poul Grashoff en Sijke Hoekstra / Richard Paalman. In totaal deden 30 paren mee, volgend jaar verdient dit toernooi meer deelnames en dan misschien wel in het nieuwe denksportcentrum van Delft. Hierover later meer...

20 april Elffersbekerteam DBC plaatst zich voor finale na overwinning op Amsterdams ENPS-Quibus

In Amsterdam (speellocatie van HIMBAK) boekte het DBC-team een ruime overwinning (117-75) op ENPS-Quibus. Het DBC team bestond uit: Team 1 Anne-Marie Bennik met Wim Kampert Jan Peter Leentfaar met Joeri Freund Team 2 Job Scheffers en Desiree Scheffers Hans Nijssen met Jos Verspaget Team 1 maakte het verschil, terwijl team 2 het droog hield. Een hele goede prestatie onder toeziend oog van non playing captain Henk den Boer. Nu nog de finale op 13 mei tegen drie andere teams!