Spel van de week

Spel van de week - 29 november 2005

Sex

"Bridge is like sex, 
 a good hand is better than a good partner... "

Late 2nd Millennium, Unnamed

Slechts luttele seconden in het Witte huis gearriveerd, werd ik door WJ aangeschoten. "Ik weet dat je viertallen competitie speelt, maar ik ga het je toch vragen...."
Het resultaat van dat korte gesprekje vindt u hier, want wie ben ik om ons onvolprezen svdwsc (Nog maar even in herinnering "stukjes van de week schrijvers collectief") niet bij te springen als er een keer geen scribent in de gelegenheid is een stukje te schrijven.

De "quote" en titel behoeven wellicht enige toelichting. De titel dateerde uit mijn middelbare schooltijd toen we in de les Nederlands als opdracht kregen een klein stukje te schrijven en dat op een plakbord te plakken om zodoende de illusie van een krant te doen ontstaan. Het stukje met de bovenstaande titel van Wim Venema - een goede vriend van mij van destijds - is mij steeds bij gebleven alsmede de eerste zin: "Dit stukje gaat helemaal niet over sex, maar je leest het nu wel!". Onnodig toe te voegen dat ik geen enkel idee meer heb waar de rest van het artikel over ging....:-)

De quote is een prijsvraag en je verdient een biertje van me volgende week als je me weet te vertellen wie er einde vorig millennium op een clubavond mee paradeerde (vrienden en familie uitgezonderd van deelname).

Dan (eindelijk?) naar het spel van de week. Zoals reeds opgemerkt hadden wij (Fred, Sicco, Marten en ikzelf) een competitie wedstrijd voor de 2e divisie. De spellen zullen u dus niet bekend voorkomen (tenzij u aan het einde van de avond meegenoten heeft van onze overwinning..:-)...).
Allereerst neem ik u mee met wat een belangrijke beslissing lijkt na een doublet op mancheniveau van de partner. Het is het 2e spel van de 2e set en we stonden 19 imps achter....:

 

Spel: 16
Gever: West
Kwets: OW
S986  
HJ96
RJ8652
KAQ
West Noord Oost Zuid
1H pas 4H   DBL
pas ?     

Tja, je hebt nog wel 1 of 2 slagen in de verdediging mee, dus pas lijkt de meest voor de hand liggende optie, 5R is ook weer zo wat....
Toen de rookwolken opgetrokken waren en veel peinzen en ploeteren het spel echt niet down brachten met de volgende dummy kon je dus 790 in de zij-kolom krijten.... 

 

Spel: 16
Gever: West
Kwets: OW
S986  
HJ96
RJ8652
KAQ
SQ74

SJ52
HAKQ102 H87543
R- RA10974
KJ9643 K-
  SAK103  
H-
RKQ3
KK108752
Noord Oost Zuid West
1H pas 4H DBL
pas pas pas  

Dat leek geen goede beslissing dus.... Of toch wel?
Marten en Sicco kwamen terug met 800, want daar was er met mijn hand nog 5R geboden - natuurlijk van een bandje voorzien door Oost! Per saldo maakte het dus niet veel uit wat je deed, al vindt Jack met de gegeven handen dat 5R altijd 4 down moet, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik de pips niet helemaal goed geplaatst heb....

Sicco en Marten hadden de 2e helft een foutloze lijst en zo wonnen we die helft met 36-3!
Hiermee kwam de score in Vips op 17-13. We (DBC 3) beginnen langzamerhand weer een beetje bij de mensen te komen staan, maar we zijn er nog lang niet.

De volgende wedstrijd is op 14 december thuis tegen HEV3.

Kees Schipper