Spel van de week 9 mei 2006

Snitje links, snitje rechts en oh ja het is paren

Afgelopen dinsdag was het zo ver het eerste experiment met bridgemates. Overigens voor mij ook een expirement want helemaal af was het programma om de uitslagen voor de site te genereren niet en dus zat ik woensdag ochtend om acht uur 's ochtends al te sleutelen om een paar extra-tjes weer uit het programma te slopen zodat de rest het weer gewoon zou doen. Maar gelukkig toch gelukt.
Bovendien vindt ik je privé uitslag aan het eind van de avond een aardige vondst. Maar misschien moeten we dat wat uitstellen tot er eindelijk een fatsoenlijke totaalscore bij ons op het lijstje staat.
Nu moet ik natuurlijk niet klagen want dan had ik maar niet in 2 S moeten gaan zitten in de 2-2 fit. Wel 7 slagen! gehaald :-) Helaas houdt dat meestal in dat er ook een beter contract is. Maar goed toch nog een klein wapenfeitje.

Spel: 10
Oost
Allen
SV1096532
H542
R6
KH2
 
SA8
HAH73
RB753
KB63
NESW
SH
HV86
RH1042
KV9754
 
SB74
HB109
RAV98
KA108
 
OostWest
1R1S
1SA2S
pas  

Als er nu een kleine K wordt gestart dan kan je als echte parentijger 170 halen als je mooi speelt. K voor de 8 de B en de H, R naar de V. Op RA een H'tje geloosd en een R getroefd. Nu K naar de 10 en op KH nog een H'tje de deur uit. Je verliest dan maar 1H en 2S's.
Maar laf als ik ben dacht ik toch maar eerste een S spelen en kijken wat er gebeurt wie weet valt SAH over elkaar. Links wint SH en speelt weer K . Toch weer tijd om te denken. Waarom wordt er K nagespeeld? Wie heeft KV? Als deze links zit en het lijkt er op dat er van een 5 kaart is gestart geef je een slag weg als maat er 4 heeft gehad en de leider H sec. Dus waarschijnlijk is het alternatief nog onaantrekkelijker. Het lijkt er op dat links dan HH/Vxx of AVxx en RH heeft. Zit KV rechts dan kan je altijd nog de parensnit nemen op RH +1 als ie goed zit -1 als ie fout zit.
Het lijkt dus het handigst om KA te nemen en de 10 te spelen. Als deze niet gedekt wordt kan je redelijk veilig op RH snijden. Wordt K10 wel gedekt dan is de snit een stuk enger maar ach who doesn't like to live dangerous.
Merk overigens op dat na dat je begonnen bent met een S je niet meer en de Ksnit en de R snit kan nemen voor de discard van 2 H's. Je komt namelijk niet meer in je hand.
Bij mij werd er niet gedekt en ik nam het snitje voor +1. In de A-lijn was 4x 8 slagen gemaakt en 2x9 slagen in de B-lijn daarintegen was maar 2x8 slagen gemaakt en 3x9. (overigens aardig om te vermelden 3x 2+1 en 2x 3-1). Zou de B-lijn beter/dapperder afspelen of zou de A-lijn beter uitkomen (Met H uit zijn er maar 8 slagen). Who knows?