Spel van de week 27 juni 2006

Ronselen en jeugdherinneringen

Ok first things first.Ik geef het toe het is echt waar wij stukjes van de weekschrijvers zijn net mensen. Ook wij gaan wel eens op vakantie. En aangezien de vakantieperiode er aankomt leek het ons een aardig idee om een oproep te doen aan alle potentieel stukjes van de week schrijvers die zich onder ons lezers publiek bevinden. Dus geachte gegadigde meldt u in grootte getale aan bij een van de stukjes schrijvers om als gastschrijver van de week op te treden. En om het nog even helemaal duidelijk te maken geen gastschrijver geen stukje :-).

Zo dat is er uit dan voor deze ene keer nog eentje van mij over mijn jeugdherinneringen. Enige weken geleden kreeg ik onverwachts een mailtjes van een oude maat van mij waarmee ik bij DBC speelde toen er nog 6 lijnen waren. Eigenlijk uit het oog verloren door studies tijd etc. U weet wel hoe dat gaat. Toevallig was hij op site van DBC terecht gekomen en had op die mannier mijn e-mail adres bemachtigd. Afijn om een lang verhaal kort te maken ik heb een erge gezellige avond gehad met André Steffens en wij hebben ook de nr 1 (Henk en Ger) nog even gespekt. Onder andere op deze:

Spel: 24
West
Niemand
SHV
HHV74
RB8
KAVB98
 
S7
HB8
RH10754
K107643
NESW
SA10953
HA632
R93
KH2
 
SB8642
H1095
RAV62
K5
 

Ik moest zonodig natuurlijk weer mijn eigen kleur starten en niet met m’n singleton S die maat had geboden na een 1K opening bij noord. Na deze blunder wikkelde Ger geweldig af. R8 voor de 9 en de V. K naar de 8 voor de H en R na gepakt met het A en S maar de V voor het A. Maat dacht nu niet geheel onaannemelijk dat K niks kon kosten. Ger nam alle zwarte winners mee en speelde HV goed gedoken en vervolgde met HH!! maat was kansloos en kon allen HA nog maken en moest daarna Ger SB en H10 in zijn hand brengen. Voor een volledig verdiende 100% score.