Spel van de week 19 september 2006

Te laat 2

Tuurlijk doe ik dat mailde ik WJ terug toen hij mij er opmerkzaam op maakte dat hij zoals al een week eerder aangekondigd echt geen tijd had. En of ik ondanks het feit dat ik niet op de clubavond was geweest toch nog een stukje kon maken. Maar ja soms lopen dingen wel een niet zo als gepland en na een teveel aantal keer tennissen doemde het beruchte mannensokken probleem op. In het kort komt het er op neer dat deze sokken zeker als er meer dan een eigenaar in het huis rondloopt de neiging hebben om zich te splitsen en nooit meer te verenigen. Toen ik dit met een aantal collega’s op mijn werk besprak. Was het al snel, niet zeuren pak een stel kaarten en ga zitten.

Nog na piekerend over het sokken probleem raap ik op SHV107  HHVB106  RH86  K3  niet tegen wel open ik met 1H, Amsterdamse Joop die links van mij zit en berucht is om zijn scherpe en diepzinnige uitspraken zei Pas. Mijn maat die verdacht veel op mij eigen maat leek bood 2K. Rechts van mij zat Haagse Lou die nooit zijn mond weet te houden en zo ook nu niet 2S galmde het over de tafel. Ik dacht nog het is sinterklaas geworden en zei DBL extra waarde en een soort voorstel. Pas zei Amsterdamse Joop wijs. 3H deed de maat oftewel zo mooi is m’n hand niet. Eindelijk leek Lou het zwijgen op gelegd. Pas kwam er voorzichtig over zijn lippen.
En Bob Hammen heeft het al eens in een regel gevat "Als je meerder alternatieve overweegt en één ervan is 3SA biedt dat dan" nu ben ik altijd al een aanhanger geweest van regeltjes dus... 3SA.
Na 2 keer pas kwam Lou toch weer tot leven hij kon het niet laten DBL. En ik deed iets wat ik eigenlijk nooit doe. Ik zei REDBL. Waar het bij bleef.

Spel: 3
Zuid
OW
S53
HA84
RV95
KHV1075
 
S94
H52
RB107432
K984
NESW
SAB862
H973
RA
KAB62
 
SHV107
HHVB106
RH86
K3
 

Na een S start was het niet al te moeilijk om in het juiste tempo naar de verschillende honneurs toe te spelen en gingen er alleen 3 azen verloren +1 en 1000 verder werd ik wakker met m’n hoofd op het toetsenbord. Was het toch de vermoeidheid of was het step. Ik kan het me niet meer herinneren.


Naschrift:
Alle eventuele gelijkenissen met de beschreven personen berusten op louter toeval (al hoewel -:) ) het sokken probleem heb ik geleend van een collega van mij die wekelijks een column schrijft voor Webregio.nl en ook een boek uit zijn pen heeft laten rollen. Als je het hele verhaal wilt lezen dan kan je dat vinden op zijn site. Zijn naam: Joop Grootjans