Spel van de week 17 april 2007

Terug naar het gewone leven

" Er schijnt een fout in mijn denkraam te zijn! Ik heb daar trouwens meer last van, van mijn denkraam bedoel ik. "
Kwetal uit Tom Poes en Kwetal van Maarten Toonder

Nadat onze razende reporter de afgelopen 6 weken verslag heeft gedaan van de ons welbekende Drunken Sailor Knock Down Competition, waarvoor chapeau, heeft hij het stokje weer overgedragen aan zijn collegae. Dat heeft even geduurd maar aangezien ondergetekende een twee daagse training moest ondergaan waar mij door onderander Gerard Kemkers en Ron Zwerver de fijne kneepjes van een aantal managementvaardigheden werd bijgebracht. Overigens een aanrader om eens naar deze mensen te luisteren als het over teambuilding en coaching gaat. Maar goed even terug naar dinsdag. Ondertussen is het wel zo dat iedereen aan ons vraagt of we al 6 hebben geboden. En inderdaad dat was ook zo

Spel: 23
Zuid
Allen
SAHB6
HAH10
RVB975
K6
 
S85
HV86
RH8632
KV103
NESW
S97432
HB9432
R 
KB75
 
SV10
H75
RA104
KAH9842
 

We zaten NZ en eindigde in 6R tijdens de bieding leekt dat een veeeeeeeel beter contract dan 6SA maar nadat Jos over KH bleek te beschikken en de Rís opeens 5-0 zaten is 6SA met open kaarten toch beter.
Overigens bleek de ook op dit spel door Jos gebezigde uitroep waar is Lotgering (zie zijn voorgaande reeks die van Jos niet van WimLot) aan het begin van de avond bewezen te zijn. Het hoge woord is er uit er zit een fout in het dupliceer programma. Dus nooit meer klagen met zín alle over het feit dat er een kleurtje slecht zit en zeker niet bij Wim Lot het is echt de schuld van het kaartenverdeelapparaat.

Een aardige in de verdediging was nog wel

Spel: 25
Noord
OW
SH105
HH65
RV653
KV52
 
S6
HA98
RHB10842
K763
NESW
SAB942
HB7
RA
KAHB104
 
SV873
HV10432
R97
K98
 

Nu ziet iedereen natuurlijk dat 5K ijs en ijskoud is maar dat was in de hele zaal maar 4 (van de 20) keer geboden 14 keer was het eind contract 3SA en 12 paren haalde minstens 9 slagen. Op zich raar want na een H start zijn er maar 8 slagen. Het is echter nogal lastig om de leider op 8 slagen te houden. Na een H start uit noord voor de B en V gedoken werd de volgende H nog een keer gedoken. Aan slag als N dacht ik een probleem te hebben. Met de huidige layout is dat helemaal niet zo het enige wat we niet moeten doen is na dat de leider RA heeft gedeblokkeerd als tegenstander nog een keer R in te spelen. Maar goed met dichte kaarten wist ik niet dat de leider maar 1 S had en dat het ook nog niet eens de vrouw was. Maar eindelijk heb ik de oplossing gevonden. In slag 3 heb ik een R gespeeld voor het secce A. Jos de 9=af. En na 3x K waarbij Jos op de derde H10 weg deed (ik heb iets in S) had ik het mooi afkunnen maken door SH na te spelen. Maar ondertussen wist ik dat Jos SV moest hebben en was het met H na ook down. Toch goed voor 10,3 impen. Overigens was het handige van R na spelen dat het ook down was als Jos RH had gehad in plaats van SV. Ik geloof dat het denkraam nog steeds niet in orde is.