Spel van de week 19 juni 2007

Op het randje

Het was op het randje we stonden onder de streep en nee het lag niet aan het feit dat we een nieuw systeem spelen, maar meer aan het feit dat we niet zo handig hebben geopereerd. Wat overigens ook op het randje was is het idee dat tegenwoordig op vrijdag de ochtendspits geruisloos overgaat in de avondspits met als gevolg dat ik vrijdag om 11.30 al 10km file op de A2 had op weg naar Rosmale. Ik ben daar naar het Ordina open geweest fijn tussen de buien door naar tennis kijken. En die buien zorgde er natuurlijk voor dat het laat werd en vrijdag ook geen ideale avond was om een stukje te schrijven. Dus dan maar op zaterdag. Ook dat viel niet mee aangezien ik volgens mij zo vaak bij de Gamma ben geweest dat ik in die tijd makkelijk 3 stukjes had kunnen schrijven(We zijn aan het verbouwen en ik neem nog wel eens de verkeerde of te weinig dingen mee.

Er is overigens ook goed nieuws melde mijn collega svdws dat wij op zoek waren naar een nieuw lid van ons collectief, dinsdag stond er al een kandidaat op en aangezien de ballotagecommissie snel akkoord was zal vanaf het nieuwe seizoen John Schalen het svdwsc komen versterken. Bij deze van harte welkom. We verwachten er veel van.

Nog een op het randje was spel 13 van afgelopen week.

Spel: 13
Noord
Allen
SA963
HA1095
RV752
KB
 
SV104
HV6432
R98
K1065
NESW
SH75
H 
RAH1064
KHV873
 
SB82
HHB87
RB3
KA942
 
NoordOostZuidWest
Paul Jos 
pas1Rdbl1pas
1H2K2Hpas
pas3Kpaspas
dbl2einde    
1. waarschijnlijk niet ieders keus maar het is paren he
2. waarschijnlijk niet ieders keus maar het is paren he

Jos startte met H8 (1,3,5), klein de 9 en troef. De leider speelde RAH. So far so good. Het enige wat je nu niet moet doen is een R troeven. Zuid kan dan namelijk een S weg doen en na een H getroefd en nog een R getroefd kan zuid nog een S lozen. Oost maakt daarna dan niet meer dan 2 slagen en gaat 1 down. Gelukkig gebeurde dat bij ons ook. Omdat SB goed zit kan je 9 slagen maken door zelf een S te spelen of gewoon troef te trekken. Merk op dat na een troefstart het automatisch gehaald wordt. (aan de ijverige lezer of zij die beschikken over Deep Finesse oid. om uit te zoeken hoe). Het is namelijk vaak zo dat wanneer de leider een 2 kleuren spel heeft en jij tegenzit in troef het beste plan is om de leider troefkort te maken. Vandaar de H start.

Hoe het gaat lopen in de zomer tijdens de zomerdrives weet ik nog niet. Maar wellicht dat de frequentie van stukjes wat naar beneden zal gaan. In ieder geval alvast een fijne vakantie toegewenst.