Spel van de week 12 februari 2008

Wild west for nothing

Het was weer zon avond. De woorden waar is Lotgering zweefde de hele avond door de lucht. Geen kleur zat recht en als je probeerde rekening te houden met dat ze niet recht zaten, zat het wel en was je weer down. Maar goed het begon met 3 rondjes die voor het gevoel in -70 resulteerde (bleek achteraf maar -35 te zijn) waarna het tij keerde. Een rondje van 19 en 22 volgde zodat te teller toch nog op +6 eindigde. En waar hebben we het allemaal voor gedaan? Voor het plekje in de leukste competitie van het jaar en de meesterpunten.

Het zal werken worden en kansen om van de A de C in de duikelen of van de C direct door te promoveren naar de A. Ik kan me de tijd nog herinneren dat ( je wordt oud vader) dat we bij DBC terug gingen van 6 naar 4 lijnen volgens het zelfde principe. Als trouwe (jeugd) C-lijn speler in die tijd een gouden kans. Als ik het me goed herinner kwamen we uit die B-lijn en promoveerde prompt de competitie erop naar de A-lijn. Maar goed er komt een spannende tijd aan.

Even terug nog naar afgelopen dinsdag. Exemplarisch voor de hele avond was het eerste spel het lijkt wel JOPA maar dan anders. Tegen Marten en Gerband die voor de gelegenheid een sterke K variant hadden afgesproken met extreem zwakke 2 openingen begon het meteen spannend.

Spel: 8
West
Niemand
SHB94
H 
RAVB5432
K98
 
S10
HV96
RH10976
KHV102
NESW
SV532
HAHB743
R 
KA43
 
SA876
H10852
R8
KB765
 
WestNoordOostZuid
GerbrandJosMartenPaul
1R1pas1Hpas
2H3R24Hpas
pas4S3dbl4einde
1. opening met K, R of allebei
2. tijd om er in te komen direct R bieden kan bij ons niet
3. ik was nog niet uitgeboden en aas 4e S is ongeveer genoeg
4. volgens mij is het onze hand

Ik kon de R niet meteen bieden want op 2 niveau toont het een 2 kleuren spel zonder Ren op 3 niveau vraagt het om een stop. Toen uiteindelijk 4H naar me terug kwam dacht ik nog Axxx bij Jos en de S/R niet al te rot en het is zomaar gehaald. S uit en het leek er op of Marten spijt ging krijgen van zn dubbel. Maar toen de S 4-1 bleken te zitten en de R5-0 waren er alleen 6 S slagen, 4 down en -800. S leek raar maar blijkt uiteindelijk de enig lead voor 4 down (1 rondje K en dan S is ook goed maar ligt helemaal niet voor de hand.) Ach ce la vie. Op naar de kampioenscompetitie.