Spel van de week 18 maart 2008

Wim Lotegering in de krant

Ik begin eindelijk een beetje te wennen aan de nieuwe locatie, althans als je het niet meer horen rollen van de bowlingballen definieert als gewent raken aan de nieuwe locaties. Nu het bridgen nog want ik vergistte me maar liefst 2 keer in een biedafspraak. Nu is het zo dat Jos en ik er vanuit gaan dat het vergeten van een afspraak wel eens gebeurd en we hebben het systeem dan ook Jos en Paul proof opgebouwd. Dus een klein slippertje kan altijd nog wel gecorrigeerd worden. Het geen je weer tot denken aanzet of je de betreffende afspraak dan wel moet maken maar goed dat is een ander verhaal

Maar goed terug naar afgelopen dinsdag. We moesten aantreden tegen de man die er voor zorgt dat alle spellen zo slecht zitten waardoor we weer kunnen roepen waar is Lotegering. Nu afgelopen dinsdag dus bij ons aan tafel en ik ben er ondertussen achter dat het beter is als hij de spellen blijft schudden met slechte zitsels dan bij je aan tafel plaats te nemen.
Voorbeeld 1 Wim aan tafel:

Spel: 14
Oost
Niemand
SHB104
H96
RB9
KAV942
 
SAV92
HH1074
RH86
KH6
NESW
S653
H5
RA107543
KB103
 
S87
HAVB832
RV2
K875
 
OostZuidWestNoord
Anneke WiersmaJosWim LotgeringPaul
pas2Heinde  

Op zich een eenvoudig spelletje de H zitten weliswaar slecht, maar het goed zitten van KH en SAV maakt dat je op de 3e S je verliezende K kan weg doen of??????. Ik had op de avond zelf al geanalyseerd dat er slechts 3 kaarten waren bij de uitkomst, die tot down leiden. RH uit en Rna. Oost moet nu H switchen, je kan de leider dan uit de dummy houden zonder als west zelf ingegooid te raken. Hoewel een foutje zo gemaakt is. Echter Wim vond tegen ons de 100% down variant. KH uit. Nu is er geen kruid tegen gewassen je hebt als OW altijd de tijd om een K slag op te zetten met RA als entree om deze te incasseren. 1 down was ons lot. Mooi gedaan door Wim.

Voorbeeld2 Wim schud de kaarten weer eens:

Spel: 1
Noord
Niemand
SHV954
HAHV53
RB
KB7
 
SAB1086
H10742
RV76
K2
NESW
S7
HB6
RAH10853
KHV96
 
S32
H98
R942
KA108543
 
NoordOostZuidWest
Paul Jos 
1S2Rpaspas
2H3Kpas3R
3Hpas3Seinde

Het rare van dit spel is dat 3H waar de kleur 4-2 zit eigenlijk altijd wel down gaat hoe je het ook verdedigd. Tegen 3S daarin tegen is een heel klein en niet onbegrijpelijk tegenspeel foutje genoeg om het contract te laten halen ondanks (dankzij) het feit dat de S 5-1 zitten.
Ok daar gaan we RA uit en R na getroefd door de leider. K naar het aas en een S op uit dummy. Nu moet je als west Saas pakken en S na spelen. Als je een rondje duikt wat er niet raar uitziet met AB10xx is het, zoals bij ons aan tafel gehaald. SH HAH en H getroefd. R getroefd en HV meegenomen west heeft nu alleen nog troef over en als je de laatste H of K speelt moet west troeven en krijg je nog een slag met SH9.

Moraal van het verhaal. Je kan Wim beter wilde spellen laten schudden dan hem aan tafel als tegenstander treffen :-)