Stuk van de week (2) -- 9 september 2014 -- Jos van Kan

Odette Annable
Odette Annable née Yustman -- actrice

Odette speelt als actrice een beetje in de tweede divisie, net als DBC 1, 2 en 3. Zij speelde hoofdrollen in de rampenfilm "Cloverfield" (nog onlangs op de nederlandse TV), de horrorfilms "And soon the darkness" (twee meisjes verdwalen in oerwoud in Zuid Amerika, brrr), "The Unborn" (tweelingbroertje, dood bij geboorte, komt spoken)en de quasi komedies "You again" en "Group Sex" (nee, valt erg mee). Zoek die maar op in IMDb. En de slasher movie "Operation Endgame", een genre dat je moet liggen. (Nee dus)

Verder speelt zij in een aantal TV series, waarvan sommige op Nederlandse TV (House M.D. seizoen 8, Two and a half men) en sommige niet (Breaking in, October Road).

In 2010 trouwde zij met Dave Annable, haar tegenspeler in de serie "Brothers and Sisters" en om te laten zien, dat het haar ernst was nam zij ook diens naam aan, een in Hollywood ongekende geste.

And now for something completely different

Slams, wat heb je eraan

Spel 7 was een scherp slam, dat je op een mooie dag maakt, maar dit was niet zo'n dag.
Spel: 7
Zuid
Allen
S73
HA87
R10863
KH986
 
SA852
HHV2
RH5
KAB72
NESW
SHV94
H93
RAB
KV10543
 
SB106
HB10654
RV9742
K 
 
WestNoordOostZuid
Jos van KanRon van der WerfJohn van der MeijPeter Ladan
------pas
1Kpas1Spas
4S1pas4SA2pas
5H3pas6Seinde
1. 17-18, (semi)-balanced
2. RKC
3. twee zonder

John besloot dat, gezien de dubbele fit, het spel op zijn slechtst zou afhangen van een snit. Dat was niet helemaal waar, want de S kleur moet ook nog 3-2 zitten. Eigenlijk is 6K een (veel) beter slam, want daar heb je ook nog spel met de S 4-1.

Nou ja het was een typisch jojo slam om te kijken of het geluk aanstond en dat bleek niet het geval. De enigen die dit ook boden waren Bastianne en Jan Willem en die werden nog gedubbeld ook door Kees en Fred. Dat is wel heel stoer, tenzij N uit mag en het een lightner dubbel was. Want dan is 4S zelfs al down: K uit, troef, H voor het A, K troef en dan gaat KH nog verloren.

Verscheidene leiders gingen down in 4S en dat kan met iedere redelijke speelwijze (eerst troeftrekken :) ) eigenlijk alleen als het contract in de W hand zit en N de niet zo erg opgelegde K start vindt. Dus bv W opent 1SA - 2K -2S en als O nou op avontuur gaat met 3K (door W opgehoogd naar 4) om daarna in 4S aan te leggen, heb je N gewoon verteld dat hij met K moet uikomen

Nooit meer doen dus.

Start

Aan spel 12 beleefden we ook al heel weinig plezier:
Spel: 12
West
NZ
SH10
HA1063
RAHV4
K863
 
S8
HB8
RB109753
K9742
NESW
SAVB942
HV
R8
KAHVB5
 
S7653
HH97542
R62
K10
 
WestNoordOostZuid
Jos van KanRon van der WerfJohn van der MeijPeter Ladan
pas1SA4Seinde

Door het bieden vonden we onze K fit niet, de enige kleur waarin je een manche kunt maken. De meest vernietigende start tegen 4S is de singleton K10, waarna het contract via 2K introevers gewoon 2 down gaat, maar John was kennelijk de enige die tegen deze defense aanliep, want de rest van de leiders maakte het gewoon. Dat kan eigenlijk alleen met H voor het A en H na, want als je Na HA twee R slagen probeert te incasseren kan de leider weliswaar troeven, maar dan? Alleen een helderziende speelt nu SA en een kleine S uit de hand. Maar als de leider dat niet doet, speelt N met SH aan slag een derde R en dan promoveert S7 bij Z.

Tegenspel

Spel 22 laat zien, dat de double dummy aanwijzingen van Deep Finesse of GIB niet altijd even accuraat zijn, doordat we nou eenmaal niet door de kaarten heen kunnen kijken.
Spel: 22
Oost
OW
SA6
HH984
RHB10965
KB
 
SHB2
H5
R2
KH10987532
NESW
S10984
HVB1062
RAV8
KV
 
SV753
HA73
R743
KA64
 
WestNoordOostZuid
Hedwig van GlabbeekJohn van der MeijWillemjan MaasJos van Kan
----paspas
3K3Rpas3SA
einde      

Hedwig opende haar 8-kaart met 3K, John bood zijn 6 kaart op enigszins minimale waarden en de rest van het biedverloop laat zien waarom dat vaak verkeerd afloopt. Ik bood op grond van mijn machtige KA derde 3SA. Het is goed om even stil te staan bij de geweldige kracht van deze stopper tegen een preempt omdat je vrijwel altijd de verbinding kunt verbreken en hoe beter de kleur van de preempter, des te zekerder wordt dat.

De dodelijke start tegen 3SA is natuurlijk KH, waarna je met net zoveel slagen eindigt als je begonnen bent (4). Gek genoeg vond Hedwig dat niet en door een goede geest bestierd zweefde haar hand even boven haar kaarten en bleef rusten op SB. Die liep door naar mijn V en uiteraard speelde ik R op voor B en V. Willemjan speelde KV na en met open kaarten is het nu gehaald, omdat je het A moet pakken en RA eruitjagen, waarna je 10 slagen hebt. Maar gek genoeg vond ik dat niet en ik dook.

De schijnwerpers waren nu op Hedwig gericht en zij ... nam over. Het tegenspel is nu heel spannend geworden, want er is maar één kaart die het spel nu laat downgaan en dat is SH. Die jaagt SA eruit en deblokkeert de S-kleur, waarna O nog 3 slagen heeft. Hedwig vond dat niet en dat is eigenlijk een beetje sneu, want SB was een hele mooie kaart als je besluit om met S uit te komen. Van de andere kan was het misschen beter geweest om de slag gewoon te laten houden, want je krijgt de K's toch niet meer op tijd vrij.

 

Van den Dool (Jos, Jeroen, Peter en Ron) voeren de lijst aan (396), gevolgd door DBC-1 (Kees, Fred, Geert en Thijs). Maar met 80 Vips per wedstrijd uit te strooien is er nog van alles mogelijk.