Spellen van de Week

Spel van de week 24 augustus 2021—Jaap Roos

Gedurende de zomerdrives wordt voor het Spel van de week gebruik gemaakt van gastschrijvers. In dat kader werd ik dinsdag door Egbert benaderd of ik deze week de bijdrage kon leveren. Geruststellend werd daar aan toegevoegd dat je hiervoor niet goed hoefde te kunnen bridgen. Gezien ons resultaat bleek ik volledig aan deze randvoorwaarde te voldoen.

De eerste ronde speelden we tegen Jos en Jeroen. Bij spel 19 riepen ze: dat haalt het spel van de week waarop ik ze kon vertellen dat ik daar naar zou kijken. Helaas lijkt hun 3 SA in Noord onverwoestbaar na een kleine schoppenlead van Oost want de schoppen zijn geblokkeerd. Mocht oost de inspiratie hebben met hartenvrouw te starten loopt het beter: gedekt met de heer, harten 9 na en als oost aan slag komt met hartenboer eindelijk schoppen na vanuit oost: 4 down.

Spel 20 is echter veel interessanter:

We zaten heel voorzichtig in 3 dat ik precies maakte. Hierop zei Jeroen dat ik 4 had kunnen maken door hem aan het eind in te gooien. Gezien de scores op dit spel was dit niet gemakkelijk te vinden want iedereen die 4 (of zelfs 5) biedt gaat down. Toch blijkt 4 met open kaarten te maken te zijn: start, terug voor het Aas, naar de Heer, getroefd, naar het Aas, Klaversnit en op Aas ruiten weg. Daarna getroefd en getroefd. Ruiten Heer en vervolgens een getroefd met de 10 en zuid zit ingegooid.

Op spel 6 bleken we toch weer niet geluisterd te hebben naar de wijze lessen van Rosalind en Bas in het stukje van de vorige week over uitnemen. Hoewel we correct zagen dat de tegenstanders wel 4 zouden maken en de kwetsbaarheid gunstig was bleek 5 gedubbeld -6 toch geen goede redder. En nu we het toch over redden hebben: Spel 15 was voor de meeste paren ook te lastig. Nadat Arianne (zuid) het 4 bod van Oost gedubbeld had (terecht, het gaat 1 down) dacht ik optimistisch dat 5 voor een veel mooiere score er wel in zou zitten, en helaas dacht Oost daar met 3 topslagen anders over en ging niet opnieuw redden maar doubleerde. De score op het spel viel nog mee 4 anderen hadden ook gered met 5 en 1 paar zelfs met 6.

Volgende week begint het nieuwe seizoen met een Openingsdrive en daarna een competitie voor het clubkampioenschap. Het normale collectief van de stukjes van de week schrijvers is dan ook weer terug van weggeweest.